En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Silivri toplama kampı oldu

3 Haziran 2012 21:02 tsi
CHP Lideri Kılıçdaroğlu Silivri'nin toplama kampına döndüğünü iddia ederek iktidara geldiklerinde hapishaneleri boşaltacaklarını söyledi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçadaroğlu, Ergenekon ve Balyoz Davası sanıklarının tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nin toplama kampına dönüştüğünü iddia ederek, "Silivri'deki toplama kampını sonlandırmak için mücadele edececeğiz." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin delege seçimi için Kocaeli'ndeki Atatürk Kapalı Spor Salonu'na geldi. Burada partililere seslenen Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye yüklendi. Türkiye'de AKP devleti oluştuğunu savunan Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye karşı mücadele eden tek partinin CHP olduğunu ileri sürdü.

CHP'nin muhalefet etmediğini söyleyenler olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi, aslanlar gibi muhalefet yapıyor. Adalet ve Kalkınma Partisi 4+4+4 sistemini getirdi. CHP olmasaydı bu 4+4+4 neler getirdiğini kim bilecekti? Bunların ortaya çıkması için mücadele eden arkadaşlar yine CHP milletvekilleri. Milli Eğitim Komisyonu'nda 13 saat konuşan yine CHP milletvekili. CHP muhalefet yapıyor. Hapishanelerinde çocuklara tecavüz ediliyordu, o çocuklara sahip çıkan anne babalarına yardım eden yine CHP. Faili meçhul cinayet olmaz. Faili meçhullerle ilgili 6 önerge veren CHP. Karşı çıkanlar AKP milletvekilillleri. Bunlara rağmen CHP muhalefet etmiyor diyorlar." dedi.

Sendikalara seslenen Kılıçdaroğlu, İstanbul'da haklarını almak isteyerek toplu sözleşme için grev yapan 300 Türk Hava Yolları (THY) çalışanının işten atıldığını belirterek, "Sendikların sesini duydunuz. Sahip çıkan bir sendikanın sesini duydunuz mu? Hak verilmez alınır diyorlar. İşçilerin hakları alınırken gıkları bile çıkmıyor. O sendikalar gitsinler AKP'ye üye olsunlar. Bir yasa çıkardılar. Bir gece yarısı yapılan bir yasa. 'Hava iş kolunda grev yapmak yasaktır' diye. Dünyanın hiçbir ülkesinde, demokrasisinde böyle bir şey yok. Ama yasayı çıkardılar sayın Cumhurbaşkanı da yakında imzalayacak. Sendiklardan ses var mı? Türk-İş ve Hak-İş sendikacılık oynuyorlar. İşçinin hakkını savunmayan sendika olur mu? Sendikalara karşı en ciddi mücadeleyi biz yapacağız. Onun için bizim işimiz kolay değil. AKP devletine ve sendikalara karşı mücadele edeceğiz." şeklinde konuştu.

"SİLİVRİ İÇİN MÜCADELE VERECEĞİZ"

Silivri Cezaevi'ndeki Ergenekon sanıklarını işaret ederek konuşmasına devam eden Kılıçdaroğlu, Silivri Cezaevi'nin toplama kampına dönüştüğünü belirterek, "Silivri'deki toplama kampını sonlandırmak için mücadele edececeğiz. Bizim işimiz kolay değil. Biz mücadele edeğiz. CHP'li olmak için yürekli olmak yiğit olmak ister. CHP'li olmak için insan haklarına saygılı olmak gerekir. CHP'li olmak için kadın erkek eşitliğine inanmak gerekir. Onun için söylüyorum CHP'li olmak zordur. CHP'liler zor işleri yapacaklar. Kazanılamaz denilen işleri kazanacak. Geçmişte nasıl olmuşsa sonunda yine yedi düvele diz çöktüreceğiz." ifadelerine yer verdi.

"TERÖRÜ BİZ BİTİRECEĞİZ"

Türkiye'de işsizlik ve terörün en baş sorunlar olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, iki sorunu da bitirecek olan partinin CHP olacağını savundu. 'Üreten, çalışan, kalkınan, dünyaya meydan okuyan bir Türkiye için Türkiye'nin CHP'ye ihtiyacı var.' diyen Kılıçdaroğlu, "Beraber çalışırsak iki temel sorunu hallderiz." ifadesine yer verdi. Terör konusunda proje ürettiklerini anlatan Kılıçdaroğlu, çarşamba günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini ifade ederek, "Yol haritamız sağlıklı bir yol haritasıdır. Diyebilirler ki bu eksik, yanlış. Onlara şunu söylüyorum; yanlış, eksik görebilirsiniz. Siz getirin projenizi biz destekleyelim." dedi.

"HAPİSHANELERİ BOŞALTACAĞIZ"

Türkiye'de 2002 yılında hapsihanedeki hükümlü sayısının 59 bin olduğunu, ancak 2011 yılında bu sayının 127 bin kişiye çıktığı bilgisini veren Kılıçdaroğlu, "Hapiste yatacak yer yok. Yerlerde yatıyor insanlar. Türkiye açık cezaevine dönüştü aslında. Konuşursanız hapis, konuşursanız baskı. Hakkınızı ararsanız baskı. Baskıdan kurtulmanın yolu CHP'den geçiyor. Biz hapishaneleri, zindanları boşaltıp herkesi topluma kazandırıp uygar bir Türkiye'yi kurmak istiyoruz." şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, spor salonundaki konuşmasının ardından İstanbul'a hareket etti.

Bu haber 813 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,641 µs