En Sıcak Konular

Çin Komünist Partisi heyeti Antalya'da

3 Haziran 2012 14:41 tsi
AK Parti'nin teşkilatlanma yapısını incelemek isteyen Çin Komünist Partisi'nden Shanghai Bölge Komitesi Sekreteri Xiangmin Cheng başkanlığındaki heyet, Antalya'ya geldi.

Çin Komünist Partisi'nin AK Parti'nin teşkilatlanma yapısını incelemek amacıyla Türkiye'den istediği heyetin ocak ayında Çin'e gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Çin'den de partinin Shanghai Bölge Komitesi Sekreteri Xiangmin Cheng başkanlığında, Qinzhou Komite Sekreteri Xiaogin Zhang, Merkez Komite Dış İlişkiler Bakanlığı Genel Müdür yardımcısı Jianwei Zhang, Dış İlişkiler Daire Başkan Yardımcı Yarmin Gue ve partinin daimi komite üyesi Jinde Zha'dan oluşan heyet, Türkiye temasları kapsamında Antalya'ya geldi.

Çin'e giden heyette bulunan AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'nin, heyeti Antalya'ya davet etmesi nedeniyle Türkiye'de ilk ziyaretlerini Antalya'ya gerçekleştiren Çin Komünist Partisi heyeti, AK Parti Antalya İl Başkanlığı'nı ziyaret etti.

İl Başkanı Mustafa Köse, Çin Komünist Partisi heyetine, AK Parti'nin kentlerde yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Heyet başkanı Xiangmin Cheng, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Çin'in çeşitli bölgelerinde siyaset yapan genç isimlerle AK Parti'nin davetlisi olarak Türkiye'ye geldiklerini söyledi.

Türkiye ile Çin arasında stratejik ilişkiler kurulduğunu belirten Cheng, ''Bu ilişkiler kapsamında AK Parti ile ilişkilerimizi dostluk çerçevesinde sürdürüyoruz. Dünyada küresel finans krizi yayılıyor. Ekonomide örnek ülke Türkiye'nin Çin ile yapacağı işbirliğinin, dünya ekonomisini düzene girmesine katkı sağlayacağına inanıyoruz. Çin ekonomisi hızlı adımlarla gelişiyor. Türkiye'nin ekonomide gösterdiği kendinden emin tavrı dünyaya örnek oldu'' dedi.

Türkiye'de bu yıl Çin Kültür Yılı'nın kutlandığını, gelecek yıl ise Çin'de Türk Kültür Yılı'nın kutlanacağını anlatan Cheng, iki ülkedeki kutlamaların dostluğu artıracağını, iktidar partileri arasındaki yakın işbirliğine de katkı sağlayacağını vurguladı.

Tarihi İpek Yolu'nun Çin ile Türkiye'yi birbirine sımsıkı bağladığını kaydeden Xiangmin Cheng, şunları söyledi:

''Antalya'daki temaslarımızda Türk hükümetinin tarıma ve turizme verdiği önemi çok iyi gözlemledik. AK Parti çok verimli şekilde çalışıyor. AK Parti'nin anlayış ve davranışı, Çin Komünist Partisi'nin davranış ve anlayışı ile aynı. Çin Komünist Partisi de vatandaşlarla ilişkileri geliştirmeye önem veriyor. Halkın menfaatlerini düşünen bir anlayış hakim. Türkiye, Çin gibi halkının menfaatleri için yenilikler yapıyor ve yolsuzlukla etkin mücadele ediyor.''

AK Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse'de, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek adına karşılıklı ziyaretlerin sürdüğünü belirtti.

Yaptıkları ziyaret ile Çin ve Çin Komünist Partisi'ni tanıma fırsatı bulduklarını dile getiren Köse, Çin heyetinin AK Parti'nin girdiği her seçimde oy oranını artırmasını ilgi ve hayretle karşıladıklarını, başarılarının altındaki etkenleri merak ettiklerini anlattı.

Dünyada yaşanan ekonomik krizde bir partinin başarılı olması ve oyunu artırmasındaki faktörlerin Çin'de merak edildiğini bildiren Köse, ''Heyet model olarak AK Parti anlayışını ülkelerine götürmek istiyor. Başarıda teşkilatların büyük önem içerdiğini bizlerden öğrendiler. Teşkilatların nasıl çalıştığı konusunda yerinde tespitler yaptılar. Çin'e döndüklerinde teşkilatlarına bizleri anlatacaklar'' diye konuştu.

AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve partililerin katıldığı ziyarette Çin Komünist Partisi adını Cheng, İl Başkanı Köse'ye çeşitli hediyeler verdi.

Çin Komünist Partisi heyeti, ziyaretin ardından AK Parti Genel Merkezi'nde incelemelerde bulunmak üzere Ankara'ya gitti.

aa


Bu haber 869 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,961 µs