En Sıcak Konular

Destici: 1 yılda terörden kurtulabiliriz

3 Haziran 2012 13:17 tsi
Destici, partisinin genel merkezindeki il başkanları toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, terör sorununun en geç bir yıl içinde çözülebileceğini, bunun için siyasi partilerin, sivil ve askeri bürokrasinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek ortak bir projeyi hayata geçirmesi gerektiğini belirtti.

Destici, partisinin genel merkezindeki il başkanları toplantısı öncesi gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sürekli olarak suni gündemlerin ortaya çıkarıldığını savunan Destici, ülkenin en önemli gündem maddesinin terör olması gerektiğini ifade etti.

Terör sorunu çözülmeden işsizlik ve yoksulluğun da çözülemeyeceğini dile getiren Destici, parti olarak terörün çözümüne ilişkin hazırladıkları raporu ve bu konudaki görüşmelerini hatırlattı.

''Eğer bu millet, Türkiye, bizler, istersek bu terör belasından en geç bir yıl içinde kurtulabiliriz'' diyen Destici, bunun için siyasi partilerin, sivil ve askeri bürokrasinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının biraraya gelerek ortak bir iradeyi, projeyi hayata geçirmesi gerektiğini söyledi.

Destici şunları kaydetti:

''Bu projeyi en yüksek kararlılıkla, mücadeleyle birlik içinde, bir yumruk gibi uygulayacağız. Buradan hiç kimse siyaset yapmayacak. Herkes ülkenin, milletin menfaatlerini, kendisinin ve partisinin menfaatlerinin önüne koyacak. 'Benim tutuklu milletvekilimin hali ne olacak?' diye sorup, 'Onu Meclis'e getirmedikten sonra ben seninle masaya oturmam, hiçbir konuyu müzakere etmem' gibi dayatmalar olmayacak. Başka siyasi partilerin başka dayatmaları olmayacak. Bu konu üzerinde tam bir mutabakat sağlanacak. Bugün CHP'nin bizim 10 ay önce yaptığımız bu teklife 'Evet' demesi ve benzer bir durum içine girmesi bizim için olumlu bir gelişmedir. Bu işi başlatan bir siyasi parti olarak, CHP''nin bu girişimini olumlu bir adım olarak görüyoruz ve tüm siyasi partilerin kapılarını açmalarını ve görüşmelerini, bunların sonunda Meclis'te oluşturulacak ortak bir komisyonla, bu işle ilgili ortak akıl ve ortak proje oluşturulmasını BBP olarak istiyoruz.''

Özel yetkili savcıların yetkilerinin sınırlandırılmasına yönelik tartışmaları da anımsatan Destici, parti olarak buna kesinlikle karşı olduklarını söyledi.

''Bunların yetkilerini sınırlandırmak ne kadar yanlışsa görev alanlarının da bu kadar geniş olması o kadar yanlıştır. Burada yapılacak iş yetkilerinin sınırlandırılması değil, görev alanlarının daralmasıdır'' diyen Destici, özel yetkili mahkemelerin görev alanlarının toplumu derinden etkileyen, ülkenin siyasal sistemini değiştirecek noktalardaki yapılanmalara ve eylemlere olması gerektiğini kaydetti.

Ayasofya'nın ibadete açılmasını da isteyen Destici, ''Artık Ayasofya, Müslümanlarla buluşmalı, ibadete açılmalıdır'' dedi.

aa

Bu haber 767 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,302 µs