En Sıcak Konular

115 Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı

3 Haziran 2012 11:38 tsi
Ülkelerindeki olaylardan kaçan çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu 4'ü yaralı 115 Suriyeli, Reyhanlı ilçesinden Türkiye'ye giriş yaptı.

Ülkelerinde yaşanan çatışmaları Türkiye-Suriye sınırında AA ekibine anlatan Suriyelileri, sınırda Türk askerleri karşıladı.

Suriye'nin İdlib kentine bağlı yerleşim yerlerinde süren çatışmalar nedeniyle bulabildikleri minibüs, otomobil, kamyonet gibi araçlarla kalabalık gruplar halinde Suriye sınırındaki Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyünden Türkiye'ye giriş yapan Suriyelileri, sınırda Türk askerleri karşıladı.

Ülkelerinde yaşanan çatışmaları Türkiye-Suriye sınırında AA ekibine anlatan Suriyeliler, İdlib ve Teftenaz'da Suriye ordusunun saldırılarından kaçtıklarını, zorlu bir yolculuğun ardından Türkiye'ye ulaşabildiklerini belirttiler.

Teftenaz'dan Türkiye'ye geldiğini ifade eden Muhammed Gazel, 45 kişilik grupla geldiklerini, yaşadıkları yerde artık silahların hiç susmadığını söyledi.

''Uçak ve tanklarla sivil halka ateş açtığını'' vurgulayan Gazel, ''Ateş altından kaçarak Türkiye'ye sığındık. Suriye elinde bulunan tüm silahları sivil halka karşı kullanmaktan çekinmiyor. Bizler çocuklarımızın canını kurtarmak için ülkemizi bırakarak Türkiye'ye sığındık. 5 gündür Teftanaz'da çatışmalar devam ediyor. Çok sayıda ölü, yaralı ve kaçırılan insanlar var. Bir gündür yoldayız, zaman zaman araçlarla zaman zaman da yaya olarak buraya ulaşmaya çalıştık. Çok şükür çatışmalardan canımızı kurtarabildik'' diye konuştu.

Teftenaz'dan gelen Ömer Halili, Suriye'de yaşananlara herkesin kayıtsız kaldığını, orada insanların öldürüldüğünü, çocukların yetim, kadınlar dul bırakıldığını kaydetti.

Artık Suriye ile ilgili somut adımların atılmasını istediklerini belirten Halili, herkesten Suriyelilere yardım elini uzatmasını, yaşananların bir an önce son bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

''Esad'ın ordusu halka ateş açıyor''


Olaylar sırasında yaralı bir arkadaşını kurtarmak isterken iki bacağından vurulduğunu ifade eden Ahmet Salihi, ''Beşşar Esad'ın ordusu halka ateş ediyor. Bizler evlerimizde olduğumuz halde tanklar, helikopterler, keskin nişancılar her tarafa ateş edip ortalığı yıkıp yıkıyor. Silahlar sustuğu an yaralı ve ölülerimizi almaya gidiyoruz. Buna rağmen yine de üzerimize ateş açılıyor. Yaralıları almaya gittiğim sırada iki bacağımdan vuruldum. 5 gündür Suriye'de yaralı bekliyordum. Türkiye olmazsa biz ne yapardık. Allah bizi Esed'in zulmünde kurtarsın. Yakınlarımın yardımıyla Türkiye'ye ulaştık. Şu an kendimizi güvende hissediyoruz'' dedi.

Yaralı Muhammed Hasan, İdlib'ten geldiğini, Suriye ordusunun evlerindeyken ateş açtığını ve kaçmaya çalıştığı sırada yaralandığını kaydetti.

İdlib'te çok sayıda yaralı olduğunu anlatan Hasan, kendilerinin Türkiye'ye ulaşabildiğini, ancak birçok kişinin yolda hayatını kaybettiğini söyledi.

aa

Bu haber 649 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,012 µs