En Sıcak Konular

''Türkiye, yükselen küresel bir lider''

3 Haziran 2012 10:13 tsi
''Türkiye, yükselen küresel bir lider''
BM Genel Sekreteri'nden önemli açıklamalar...

Dünyanın kalbi haziran ayı boyunca İstanbul’da atacak. Haziranın ilk haftasında Uluslararası Somali Konferansı ve Medeniyetler İttifakı Forumu önemli siyasi isimlerin katılımıyla gerçekleşti. Küresel sorunların tartışılacağı panel ve toplantılar ay boyunca devam edecek.
 
Hal böyle olunca dünyanın en büyük uluslararası kurumu olan BM’nin Genel Sekreteri Ban Ki-Moon’un da 4 gündür İstanbul’da olması normal aslında. İstanbul’da Uluslararası Somali Konferansı ve Medeniyetler İttifakı toplantılarına katılan Ban, düzenlenen yuvarlak masa toplantısında gazetecilerle görüştü, dünyanın gündeminde olan Suriye gibi meselelere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
 
"ROLÜNÜ SÜRDÜRMELİ"

Ban, sergilediği liderlikten dolayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti. Türkiye’nin stratejik konumuna dikkati çeken Ban “Türkiye liderliğiyle, bütün kaynakları ve kapasitesiyle uluslararası barış, güvenlik ve insan haklarına güçlü bir şekilde bağlı. Türkiye yükselişte olan çok az sayıdaki ülkeden biri, yükselen küresel bir lider. Türkiye’nin oynadığı önemli rolü sürdürmesini ve BM’nin güçlü bir tarafı olarak kalmasını ümit ediyorum’’ diye konuştu.
 
HULA’DA 108 KİŞİYİ İNFAZ ETMİŞLER

Suriye konusuna da değinen BM Genel Sekreteri, infaz ve katliamların devam etmesi halinde iç savaşın başlayabileceği şeklindeki uyarısını tekrarladı ve “Sözlerimin arkasındayım” dedi. Ban “Suriye’de binlerce kişinin öldüğünü tahmin ediyoruz. Elinde ağır silahlar bulunan taraf olarak şiddete son vermede sorumluluk Suriye yönetiminde. Muhalif gruplar da şiddete son vermeli. 108 kişinin öldürüldüğü El Hula’daki katliamın infaz olduğunu tespit ettik. Dünya bu katliamı güçlü şekilde kınamalı. Türkiye’de 25 bin civarında Suriyeli var. Türkiye’nin Suriyelilere kapısını açmasından, Başbakan Erdoğan’ın da sığınmacılara ‘Burası sizin eviniz’ mesajını vermesinden memnuniyet duydum. Bu çok önemli” dedi.

Türkçe ve Korece’nin birbirine yakın diller olduğunu ifade eden Güney Koreli Ban, basın toplantısına Türkçe “Merhaba” diyerek başladı, “Teşekkür ederim” diyerek bitirdi.

haberturk


Bu haber 884 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,290 µs