En Sıcak Konular

Önce bomba sonra komedi filmi

3 Haziran 2012 10:06 tsi
Önce bomba sonra komedi filmi
Pınarbaşı saldırısını organize eden teröristlerin savcılık ifadeleri yürekleri bir kez daha yaraladı.

Üç teröristin saldırıdan sonra bir araya gelerek 'Hababam Sınıfı' filmini izlediği ortaya çıktı.
 
Kayseri Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü'nün önünde teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 3 kişi savcılık sorgularının ardından sevkedildikleri Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Bombalı saldırıyı organize ettiği ortaya çıkan 3 kişinin savcılık ifadeleri ise terör örgütünün kanlı yüzünü bir kez daha gösterdi. Kayseri'de 1 polisin şehit olduğu, 17 kişinin  yaralandığı canlı bomba saldırısıyla ilgili 3 terörist akıl almaz ifadeler verdi.
 
Bombalı saldırıyı gerçekleştiren saldırganları Suriye'den Türkiye'ye getiren ve saldırıda kullanılan aracı temin eden Bakır Öztürk ile Adil Deniz ve Necdet Deniz Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet savcısı Mehmet Özgür tarafından sorgulandı. Zanlılardan Necdet Deniz bombalı saldırıyı organize eden Bakır Öztürk'ün saldırıdan sonra eve geldiğini söyledi.
 
'OTURUP ÇAY İÇTİK'   
 

Bakır Öztürk'ün erkek kardeşi İbrahim Öztürk'ün kayınbiraderi olan ve Öztürk'ü olayın duyulmasının ardından evinde saklamak ve saldırıyı organize etmekle suçlanan Necdet Deniz savcılık ifadesinde şunları anlattı: "26 Mayıs akşamı 20 sularında Adil Deniz'in evine gittim. Evde Adil'in hanımı ve çocukları vardı. Oturduk çay içtik. Saat 21'i geçiyordu. Kapı çalındı, içeriye Bakır Öztürk geldi. Yanında kimse yoktu. Oturma odasına üçümüz oturduk. Bakır, "Necdet Öztürk adına kayıtlı aracı sattığı için aranıyorum" dedi. Başka da bir şey anlatmadı. Televizyonda Kemal Sunal filmi vardı onu izledik. 23 sularında eve gitmek üzere kalktım. Giderken Bakır'a "Bize gidelim bizde kal" dedim. Ancak Bakır kabul etmedi. Kendisinin orada yatacağını söyledi. Adil'de Bakır'ın evinde kalmasını istedi. Ben de ayrıldım. Adil'in evindeyken Bakır herhangi bir kişiyle telefonda konuşmadı."
 
'ÇOCUKLARIMI ÖLDÜRMEKLE TEHDİT ETTİ'
 

Saldırıyı organize etmekle suçlanan bir diğer zanlı Adil Deniz ise ifadesinde, "Bakır Öztürk ve Necdet Deniz gece saat 23'e kadar oturduk, sonra Necdet Deniz ikametimden ayrıldı. Ertesi gün Bakır Öztürk'ü ihbar etmeye gideyim dedim ama kendisi beni 'şikayet edersen seni ve çocuklarını öldürürüm' tehdidinde bulunmuştu. Bu yüzden korktum ve ihbar etmedim" dedi. Bakır Öztürk ise bomba yüklü araçla saldırı yapılacağını bilmeden aracı teröristlere verdiğini ileri sürdü.
 
BAŞARILI OPERASYON
 
Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele  Şube Müdürlüğü ekipleri, önceki gün yaptığı operasyonda Adil Deniz ve Necdet Deniz isimli iki teröristi yakalamıştı. Şahısları gözaltına alan emniyet güçleri, yaptıkları sorgu sonrasında Kayseri Pınarbaşı'ndaki patlamayla ilgili önemli bilgiler elde etmişti. A.D. ve N.D.'nin sorguları sırasında patlamayı organize eden kişinin Bakır Öztürk olduğunu söylediği bildirilmişti.
 
bugün


Bu haber 1,058 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,419 µs