En Sıcak Konular

Akdağ: 'Tecavüz'ün cezasını arttıralım

2 Haziran 2012 21:35 tsi
Sağlık Bakanı Akdağ, tecavüze uğrayan kadının çocuğunu kirli görmenin insanlık dışı olduğunu söyledi. Akdağ, tecavüzcüye verilen cezaları ağırlaştırma önerisi getirdi

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kürtaj tartışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. ABD'ye hareketi öncesi İstanbul'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Akdağ, "Tecavüze uğrayan kadının çocuğunu kirli görmek insanlık dışı. Tecavüze uğrayan kadın tertemizdir. O anne nasıl masumsa o annenin karnındaki bebek de masumdur. O annenin çocuğunu alsanız da annenin mağduriyetini ortadan kaldıramazsınız" dedi.

Tecavüzcüye verilen cezaları ağırlaştırma önerisi getiren Akdağ, "En ağır ceza müebbet hapis, gelin bunu tartışalım" diye konuştu.

Akdağ, tecavüze uğrayan kadının çocuğunu doğurması konusundaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Akdağ, "Devlet sahip çıkar" sözünün, tecavüze uğrayan kadının asla kürtaj yapılamayacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

Bakan Akdağ, anne karnındaki bebeğin haklarının da korunması gerektiğini söyledi.

'KÜRTAJ' PROTESTOSU

Bu arada Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) üyesi bir grup kadın, kürtaj ve sezaryen tartışmalarını AK Parti İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto etti.

SDP Merkez Kadın Koordinasyonu üyesi Eylem Karaca, yaptığı açıklamada, Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, yılda 68 bin kadının sağlıksız kürtaj nedeniyle hayatını kaybettiğini, kürtajı yasaklamanın kadın ölümlerini artırmak anlamına geleceğini öne sürdü. Karaca, ''3 çocuk değil ücretsiz kreş istiyoruz. 4 haftalık kürtaj sınırlaması fiili yasaktır'' dedi.

Hükümet aleyhine bazı sloganlar atan grup üyeleri, taşıdıkları pankart ve dövizleri barikatın önüne bırakarak gösterilerini sonlandırdı.

 

Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs