En Sıcak Konular

Türkiye'ye karayoluyla izne gideceklere Yunanistan uyarısı

2 Haziran 2012 15:12 tsi
Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkacağına yönelik sinyaller artarken, yetkililer seçimlerden sonra oluşabilecek kaos konusunda tatilcileri uyarıyor.



17 Haziran'da yapılacak seçimler hem bu ülke için hem de başta Almanya olmak üzere Avrupa Birliği ülkeleri için büyük önem taşıyor. Alman basınında çıkan haberlerde bu ülkeye tatile gitmek isteyen veya tatil için daha önceden rezervasyon yaptıranlara uyarılar yapılıyor. Ekonomik krizin yol açtığı kargaşa ve Alman karşıtlığının yükselmesi sebebiyle Yunanistan'a Almanya'dan yapılan tatil rezervasyonları geçen yıla göre yüzde 30 oranında azaldı. Uzmanlar seçimlerden sonra ülkede kargaşa yaşanacağını tahmin ediyor. İngiliz bankası Bank Barclay, tatilcilere seçim sonrası oluşacak panikte gıda sıkıntısı çekilebileceği yönünde uyarılarda bulunurken, Alman tur operatörü TUI, tatilcilere yanlarında para götürmelerini ve doğabilecek her türlü sorun ve aksaklıklara hazırlıklı olmalarını önerdi.

Yunanistan'a tatil için rezervasyon yaptıranlar veya bu ülke üzerinden geçerek Türkiye'ye izne gidecek vatandaşların kafasında da pek çok soru işareti oluştu. Bild gazetesine konuşan seyahat şirketi temsilcileri ve Yunanistan uzmanları Almanya'dan bu ülkeye gidecekleri uyardı.

ESKİ REZERVASYONLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Tur operatörü Thomas Cook'un Sözcüsü Mathias Brander, Yunanistan'ın Euro bölgesinden çıkması halinde tatil rezervasyonlarını euro üzerinden yaptıran tatilcilerin pek fazla etkilemeyeceğini söyledi. TUI'nin Yunanistan bölümü sorumlusu Markus Bruchmüller de aynı tezi dile getirirken, ''seyahat sigortaları veya hastalık sigortalarıyla ilgili sözleşmelerin de aynı kapsamda olduğunu'' vurguladı. Bu ülke üzerinden Türkiye'ye seyahat edecek vatandaşların sağlık ve seyahat sigortaları konusunda bağlı bulundukları kurumlardan bilgi almalarında fayda var. Bununla birlikte daha önceden rezervasyon yaptıranların ülkedeki keşmekeş ortamını gerekçe göstererek tatillerini iptal ettiremeyecekleri bildirildi. Alltours'tan Stefan Suska, rezervasyon iptallerinin sadece tabii afetlerde yapılabileceğini aktardı.

ALMAN KARŞITLIĞI SADECE ATİNA'DA YÜKSEK

Bruchmüller, Almanya'nın Yunanistan'a dayattığı tasarruf politikaları nedeniyle bu ülkede Alman karşıtlığının yükseldiğini ancak bunun başkent Atina'yla sınırlı olduğunu söyledi. Bruchmüller'e göre, tatil beldelerinde şimdilik Almanlara ya da yabancılara yönelik herhangi bir karşıtlık veya bu bölgelerde güvenlik sorunu bulunmuyor. Alman Seyahat Acenteleri Birliği'nden Torsten Schaefer, kriz sebebiyle Yunanistan'da tatil fiyatlarının geçen seneye kıyasla yüzde 30 oranında düştüğünü belirtti. Tatil beldeleri, sahil ve restoranların sakin olduğunu kaydeden Schaefer, turistlerin kıymete bindiğini ve Yunan tatil işletmelerinin turist çekebilmek için çeşitli etkinlikler düzenlediğini aktardı.

İngiliz ekonomistler seçimlerden sonra oluşacak muhtemel kaos ortamında gıda sıkıntısı yaşanabileceği yönünde uyarılarda bulunurken, Yunan yetkililer ise, halkın süpermarketlere ve mağazalara hücum edeceği ve gıda stoku yapacağına dair bir işaret bulunmadığını açıkladı ve bu tür senaryoların gerçek dışı olduğunu öne sürdü.

GREVLER ULAŞIMI ENGELLEYEBİLİR

Seçim sonrası kitlesel grev veya gösterilerin yaşanabileceğini belirten uzmanlar, ancak grevlerin otobüs, tren ve yerel ulaşımı etkileyeceği görüşünde. Thomas Cook Sözcüsü Mathias Brander Alman seyahat şirketlerinin hazırlık yaptıklarını ve alternatif oluşturduklarını belirtti. Almanya'dan bu ülkeye tatile gideceklerin ülkedeki aktüel grevleri takip etmeleri ve seyahat şirketleriyle irtibatta olmaları gerektiğini hatırlattı.



Bu haber 804 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,440 µs