En Sıcak Konular

Erdoğan bugün Diyarbakır'da

2 Haziran 2012 09:51 tsi
Başbakan Erdoğan, bugün tam bir yıl önce Genel Seçimler için gitiği Diyarbakır’da olacak

Başbakan Erdoğan bugün partisinin Diyarbakır il kongresine katılacak. Ancak özellikle Uludere açıklaması nedeniyle Erdoğan’a kırgın olan bölgedeki STK’lar bu ziyaretten umutlu olmadıklarını açıklıyor.

Başbakan Erdoğan, bugün tam bir yıl önce Genel Seçimler için gitiği Diyarbakır’da olacak. Erdoğan, kentte 267 milyon TL’ye mal olan 256 proje ve 39 tesisin açılışını yapacak. Ayrıca AKP Diyarbakır İl Kongresi’ne katılacak. Ancak Erdoğan’ın bu ziyareti Uludere’de yaşanan olayın ardından ilk kez gittiği kentte ‘özür’ tartışmalarından dolayı farklı bir anlam taşıyor.

Erdoğan’ın 7 yıl önce 2005 yılında kente giderek Kürt sorununun çözümüyle ilgili dile getirdiği vaatler için atılan adımların yarım kaldığını belirten STK’lar, ziyaretin artık umut vaat etmediğini söylüyor.

Diğer yandan Vatan'ın haberine göre Başbakan Erdoğan’ın kente ziyareti öncesi karşılama tartışmaları da başladı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Başbakan’ın karşılanmamasını istedi. AKP Diyarbakır İl Başkanı Halit Advan ise, en az 15 bin Diyarbakırlının hem kongreye hem de toplu açılış törenine katılacağını beklediklerini söyledi. Advan, “Başbakan her geldiğinde karşılanmaması ile ilgili şeyler söylenir. Ama her seferinde muazzam bir şekilde karşılanır. Bu defa da öyle olacak. O konuda hiçbir endişemiz yok” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır ziyaretini değerlendiren sivil toplum kuruluşları, Diyarbakır Barosu ve sanayi ve iş adamları dernekleri ise şu açıklamalarda bulundular.

Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Şah İsmail Bedirhanoğlu “Başbakan daha önce de defalarca buraya geldi. Büyük beklentiler vardı. Ancak bugünlerde beklentilerden çok uzağız” dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can ise “Yarım kalan bu süreç devam etmeli” çağrısında bulundu.

Diyarbakır Barosu Başkanı Mehmet Emin Aktar’a göre ise son günlerdeki üslup değişmelir. Aktar “Başbakan’ın 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı konuşmasını hatırlamasını ve bu konuşmasının arkasında durmasını bekliyoruz. Açıkçası Başbakan’ın konuşmasıyla ilgili çok büyük bir beklentimiz de yok. Bize hakaret etmesin onu bekliyoruz” dedi.

Bu haber 1,011 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,453 µs