En Sıcak Konular

Putin, Merkel'le buluştu...

1 Haziran 2012 17:12 tsi
Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin'le görüşen Merkel, iki ülkenin Suriye sorununu politik yollarla çözmekten yana olduğunu bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı Wladimir Putin, yeniden seçilmesinden sonra Berlin'e yaptığı ilk ziyarette Alman Başbakan Angela Merkel'le görüştü. Görüşme sonrası yaptığı açıklamada Merkel, iki ülkenin de Suriye'deki problemin politik yolla çözülmesinden yana olduğunu söyledi.

Alman Başbakan, BM özel görevlisi Kofi Annan planının Suriye'de çözüm için bir çıkış yolu olabileceğini, BM Güvenlik Konseyi'nin tüm gücü ile bu planın uygulanması için çalışması gerektiğini vurgulayarak, gerekirse bunu tamamlayacak siyasi aktivitelerin geliştirilebileceğini belirtti.

Putin ise Rusya'nın iç savaşta kullanılmak üzere Suriye'ye silah sevketmediğini, sorunun çözümü için politik bir çare bulunabileceğine inandığını söyledi. Rus Devlet Başkanı, Moskova'nın tek taraflı olarak Esad rejimini desteklediği suçlamalarını reddederek, ülkesinin uzun yıllardan beri Şam'la iyi ve uzun vadeli ilişkileri bulunduğunu, ancak iki tarafı da desteklemediklerini kaydetti.

Rus Devlet Başkanı, iç savaş senaryoları düzmekten vazgeçilmesi gerektiğini, Annan görevinin başarısız olmasına izin verilmeyip, şiddetin daha fazla artmasına engel olmak için mümkün olan her şeyin yapılmak zorunda olduğunu belirtti.

Dünyada Suriye rejimine destek veren son birkaç müttefikten birisi olan Rusya, BM Güvenlik Konseyindeki son oylamada da Suriye rejimine karşı daha sert tedbirler alınmasını engelledi. Putin, Merkel'le görüşmesinden sonra Fransa Devlet Başaknı François Hollande ile görüşmek üzere Paris'e gidiyor.

dünya bülteni



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,455 µs