En Sıcak Konular

Kuzu: Kolay para kazanma devrini bitirdik

1 Haziran 2012 17:26 tsi
TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, AK Parti döneminde kolay para kazanma döneminin sona erdiğini söyledi. Kuzu, 'Şimdi repocular, stokçular kolay para kazanamıyor' dedi.

Kuzu, yeni anayasa ile ilgili çalışmalar için verdiği konferansın ardından Adana Kayseri Erciyes Derneği'nce onuruna verilen yemeğe katıldı. Burhan Kuzu Kayserililerle Adana'da bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu kaydetti. Adil dağılım olmadıkça kimsenin zenginliğinin kendisine fayda vermeyeceğini anlatan Kuzu, "Mutlaka etrafınızdaki fakir fukarayı gözetlememiz gerekiyor. İş adamlarının daha çok kazanması ve yardım etmesi lazım. Siyasi istikrar eşittir ekonomik istikrardır. Bizim dönemimizde kolay para kazanma yok. Şimdi repocular, stokçular kolay para kazanamıyor." diye konuştu.

Kuzu, gençlere daha iyi bir Türkiye bırakabilmek için çalıştıklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Bu memlekette istikrar olmadığı dönemlerde ekonomi çok kötüydü. Biz hükümeti -9,9 büyüme ile devraldık. +9,9'a çıkardık. Koalisyonlu dönemlerde ülke hep geri gitti. Bunun çözümü de başkanlık modelinde. Parlamenter rejim bitmiştir. Daha modern olan sistem var. Bunun içinde başkanlık modeline geçmeliyiz."

Kayserililerin genellikle çalışkan insanlar olduğunu ancak özgüvenlerinden dolayı kendilerine yeteceklerini sandıklarını söyledi. Kayserili olduğu için bu eleştiriyi yapabileceğini anlatan Kuzu, "Kayserili 'Bir Kayserili her şeye bedeldir' gözü ile bakıyor. Hâlbuki bu gün gelişen dünyada devletlerin birleştiği dünyada bu mantık doğru değil. O zaman hem insan gücünü hem maddi gücü bir araya getireceğiz." ifadelerini kullandı.

Cihan'da yer alan habere göre, Dernek Başkanı Ahmet Arık ise işadamları ile ayda bir toplandıklarını, bu ay Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu'yu ağırlamaktan onur duyduklarını ifade etti.



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,847 µs