En Sıcak Konular

İsrail'e destek şoku!

1 Haziran 2012 17:24 tsi
İsrail Başbakanı Netanyahu, Mavi Marmara iddianamesi nedeniyle destek istediği 5 liderden de olumsuz yanıt aldı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, İstanbul'da kabul edilen Mavi Marmara iddianamesi nedeniyle destek istediği 5 liderden de olumsuz yanıt aldı.

İstanbul 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin, Gazze'ye insani yardım taşıyan "Mavi Marmara" gemisine yönelik İsrail askerlerince Akdeniz'in uluslararası sularında düzenlenen saldırıya ilişkin hazırlanan iddianameyi kabul etmesi, İsrail'de gündemin ilk sırasındaki yerini koruyor. İsrail Başbakan Netanyahu, Savunma Bakanı Barak ve Dışişleri Bakanı Lieberman, iddianameyle ilgili uluslararası destek aradı ama sonuç tam bir skandala dönüştü.

HOLLANDE'IN CEVABI

Netanyahu'nun görüştüğü İngiltere Başbakanı Cameron, İtalya Başbakanı Monti, Almanya Başbakanı Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve İspanya Başbakanı Rajoy da bu konuda Türkiye aleyhinde hiçbir girişimde bulunmayacaklarını söyledi. Özellikle Hollande'ın, "Türkiye ile iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. İsrail'in politikası, bizim politikamız olamaz" dediği iddia edildi.

"DİKKATLİ OLMALIYIZ"

İddianamede adı geçen İsrail eski Genelkurmay Başkanı Gabiel Ashknazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Marom, İstihbarat Başkanı Amos Yadlin, Hava Kuvvetleri Komutanı Avishay Levi'yi acil toplantıya çağıran Başbakan Netanyahu, "Uluslararası caima, elbette bizim haklılığımızı görecek. İddianameye tepki göstermesini beklediğimiz ülkeler maalesef sessiz kaldı. Ancak girişimlerimiz sürüyor. Umarım yakında bize destek verirler. Bu konuda çok dikkatli adımlar atmalıyız. Türkiye'nin dost olduğu ülkelere dahi gitmeyin" dedi.

ŞARTLARIMIZ BELLİ

Takvim'de yer alan habere göre, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mavi Marmara konusunda açıklama yaptı: Bugünler de dahil çok sayıda 'ilişkileri nasıl düzeltebiliriz' diye devreye girenler oluyor. Biz de onlara çok net cevap veriyoruz. Şartlarımız belli. Özür, tazminat ve ambargonun kalkması."



Bu haber 738 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,518 µs