En Sıcak Konular

24 bin 433 Suriye vatandaşına kesintisiz yardım...

1 Haziran 2012 15:20 tsi
Türkiye, iç karışıklıklardan dolayı sığınan 24 bin 433 Suriye vatandaşına yardımları kesintisiz olarak sürdürüyor.

 31 Mayıs- 01Haziran tarihlerinde, 395 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geldiği, 135 kişinin ise kendi istekleri ile ülkelrine döndüğü belirtildi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD)'ndan yapılan yazııl açıklamada Suriye'den gelenler için kurulan 9 çadırkent ve 1 konteynerkentte 24 bin 433 Suriye vatandaşı bulundiği belirtilerek, "Hatay Altınözü ve Yayladağı ilçelerinde 2'şer, Reyhanlı, Apaydın, Karbeyaz'da 1'er, Şanlıurfa-Ceylanpınar ve Gaziantep - İslahiye'de 1'er olmak üzere toplam 9 çadırkent ve Kilis'de 12 bin kişilik 1adet konteynerkent kurulmuştur. 2011 yılı Nisan ayı içerisinde Suriye'de başlayan iç karışıklıklar nedeniyle, nüfus hareketlerine yönelik olarak bugüne kadar ülkemize gelen 45 binden fazla Suriye vatandaşı için, Başbakanlık AFAD tarafından 4 ilimizde kurulan kamplarda bir yılı aşkın süredir, her türlü insani yardım ihtiyacı karşılanmaktadır. Başkanlığımızın koordinasyonunda, ilgili kurum ve kuruluşlarca çadırkentlerde ve konteynerkentte barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, bankacılık ve diğer hizmetler verilmektedir." denildi.

31 Mayıs- 01Haziran tarihlerinde, 395 Suriye vatandaşının Türkiye'ye geldiği, 135 kişinin ise kendi istekleri ile ülkelrine döndüğü belirtilen açıklamada, şu bilgiler yer aldı: "Bugüne kadar ülkemize toplam 45 bin 197 Suriye vatandaşı giriş yapmıştır. Bugüne kadar toplam 20 bin 764 Suriye vatandaşı ülkesine dönmüştür. Bugün itibariyle; Hatay'da 6 bin 579, Gaziantep'te (Nurdağı-İslahiye) 5 bin 753, Kilis'te 10 bin 443 ve Şanlıurfa'da (Ceylanpınar) bin 600 olmak üzere toplam 24 bin 375 Suriye vatandaşı ülkemizde barındırılmaktadır. Ayrıca, 15'i refakatçi, 43'ü hasta ve yaralı olmak üzere toplam 58 kişi hastanede bulunmaktadır. Hastanedekilerle birlikte ülkemizde toplam 24 bin 433 Suriye vatandaşı bulunmaktadır. Hatay'daki çadırkentlerde oluşturulan 35 sınıfta okul çağındaki 420'si kız, 385'i erkek olmak üzere toplam 805 Suriye vatandaşına okul öncesi, ilk ve ortaöğretim eğitimi verilmeye devam edilmektedir. Ayrıca Kilis'te bulunan 4 bin 251, Gaziantep - İslahiye'de bulunan 600 Suriyeli çocuk ve genç eğitim ve öğretime başlatılmıştır."



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,016 µs