En Sıcak Konular

'Belge niye senden çıktı' diye sorulmasını isterdim...

1 Haziran 2012 14:38 tsi
Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, 'şike' soruşturması ve davası boyunca sadece telefon tapelerine maruz kaldıklarını söyledi.

Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, 'şike' soruşturması ve davası boyunca sadece telefon tapelerine maruz kaldıklarını söyledi. Ekşioğlu, "Burada önce şüpheli yakalanmış sora şikeyle ilişkilendirilmiş. 19 duruşma oldu sadece telefon tapelerine maruz kaldık. Ortada hiçbir delil yok. 'Şu oyuncu ile para alışverişini gördük, şu belge senden çıktı' gibi sorular sorulmasını isterdim." dedi.

Davanın bugünkü duruşmasında İlhan Ekşioğlu'nun çapraz sorgusu yapıldı. Trabzonspor avukatı Nusret Yılmaz, İlhan Ekşioğlu'na sorular yöneltti. Avukat Yılmaz'ın, "Aziz Yıldırım veya başka yönetici, Trabzonspor ve diğer takımların kadrolarını öğrenme gayreti içinde oldunuz mu?" sorusunu sordu. Ekşioğlu, "Olmuşumdur." diye konuştu.

Ali Kıratlı ile konuşmasında 'yolunda yolunda' gibi ifadeler ile işçiler, kırmızı kart ve kırmızı kart gören işçi konularının geçtiğini sordu. Ekşiolu, "Ali Kıratlı ile aramızda yapmış olduğumuz ticari ilişkiyle ilgili konuşmalardan biridir. Yapmayı düşündüğümüz turnuvada oynayacak oyuncular ile ilgili. Bu konuşmanın ne zaman olduğunu hatırlamıyorum. Öyle konuşmalar yapılıyorki içinden cımbızla çekiliyor bazı kelimeler. Bu konuşmalar iş ilişkisiyle ilgili turnuvayla alakalıdır." diye konuştu.

Tamer Yelkovan ile görüşmelerinde 250 bin dolardan bahsedildiğini belirten Yılmaz, bu parayı alıp almadığını sordu. Ekşioğlu'nun 'evet' demesi üzerine avukat Yılmaz, "Fenerbahçe'den alacağınız 183 bin lira sizin aldığınız 250 bin dolar ne amaçla aldınız?" şeklinde sordu. Ekşioğlu, "Bazen her kulüpte olur. Kayda girmeyen para alış verişi olur." dedi.

Yılmaz, "Bursada'ki taş ocağında işçileri getimek ifadesi nedir, Bursa'da taş ocağınız mı var?" şeklinde sordu. Ekşioğlu, Sercan Yıldırım transferiyle ilgili olduğunu söyledi. Avukat Yılmaz, gizlice getirilmesi ifadesinin ne anlama geldiğini sordu. Ekşioğlu, hatırlamadığını kaydetti. Avukat Yılmaz'ın "Tapelerdeki 'üç tarla sürdük, yağmur da yağar ekin de çıkar' sözleri ne amaçlı?" diye sordu. Ekşioğlu, "Daha önce de söylemiştim. Uğur anlamında. Herkesin kenine göre uğuru vardır." dedi.

Yılmaz'ın, "Tarladaki işçilerden kasıt nedir?" sorusu üzerine Ekşioğlu, "Trabzonspor'un teşvik girişimi konusuyla ilgili." cevabını verdi.

"Doğan Ercan'a 2 oyuncunun transferinde 100 bin dolar avans verdiğinizi söylüyorsunuz. Kulüp yöneticilerinin haberi var mı?" sorusuna Ekşioğlu, "Trabzon'da işler farklı galiba. Fenerbahçe'de herkesin her şeyden haberi vardır." karşılığını verdi.

Ek savunma yapan Ekşioğlu, "Burada önce şüpheli yakalanmış sora şikeyle ilişkilendirilmiş. 19 duruşma oldu sadece telefon tapelerine maruz kaldık. Ortada hiçbir delil yok. 'Şu oyuncu ile para alışverişini gördük, şu belge senden çıktı' gibi sorular sorulmasını isterdim. Bunlar benim mağduriyetimi arttırıyor. 11 ay oldu tutukluyuz. Bizlerin de tutuksuz yargılanma hakkı olduğunu düşünüyorum. Tamamen şike ve teşvik dedikodularından kaynaklandığını, bizlerin de bunları önlemeye çalışmamızdan burada olduğumuzu düşünüyorum. Transferde her yol mübah. Hatta eskiden adam kaçırma da vardı. Hala var mı bilmiyorum. Kaleci Volkan ile 2008-2009 yılında ücreti görüştük. Aramızda büyük fark oldu. Bazı yöneticiler 'cebimizden verelim' dediler. Bu para da kayıtlara girmedi. Bazen böyle şeyler olur." dedi.

Tahliye talebinde bulunan Ekşioğlu, "Adam yaralayan 27 gün kaldı gitti. Trafik kazasında 3 kişiyi öldüren 5 ay kaldı gitti. Uyuşturucu madde ticareti 3 ay, tecavüz tutuksuz yargılanmış." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine mahkeme başkanı, "Bunları hakim değerlendirir." dedi. Ekşioğlu da, "Hepimizin çocukları var. Kızım okulu bıraktı. Bu saydığım suçları görenler bana soruyor 'sen ne yaptın?' diyor. Tahliye talebinde bulunuyorum." şeklide konuştu.

cha



Bu haber 636 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs