En Sıcak Konular

4+4 enflasyonun üzerinde

1 Haziran 2012 13:59 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı '4+4 enflasyonun üzerinde bir rakamdır. Hangi ortamda, maaşların dünyada kesildiği, dondurulduğu, azaltıldığı düşürüldüğü bir süreçte bunlar gerçekleştiriliyor' dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, hükümet ile memur sendikaları arasındaki toplu sözleşme sürecine ilişkin, "4+4 enflasyonun üzerinde bir rakamdır. Hangi ortamda, maaşların dünyada kesildiği, dondurulduğu, azaltıldığı düşürüldüğü bir süreçte bunlar gerçekleştiriliyor" dedi. Çelik, özel bir televizyon kanalının Şanlıurfa Balıklıgöl'den gerçekleştirdiği canlı yayınında gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Hükümet ile memur sendikaları arasında gerçekleşen toplu sözleşme sürecine ilişkin soru üzerine Çelik, hakem heyetinin vermiş olduğu kararın kesin olduğunu ifade etti.

"Ama şunu ifade edeyim bugün rakamlar açıklandı, ihracat rakamları açıklandı, ithalat rakamları açıklandı, Türkiye planlı, programlı, disiplinli bir şekilde ekonomisini yürütüyor" diyen Bakan Çelik, 1 puan yüksek veya düşük olmasını tartışmanın güzel bir şey olduğunu, ancak şartların da değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Faruk Çelik, şöyle devam etti: "Kim çalışanına, memuruna çok daha fazla, 2-3 katı kadar vermek istemez? Ama ne olur; ülke bizim ülkemiz, dünyada bin bir türlü sıkıntı var. Dün bahsettiğimiz, bugün açıklanan ve önümüzdeki günlerde açıklanacak pozitif rakamlar dünyanın hiç bir yerinde yok. Bu rakamlar açıklanıyor, planlı çalıştığımızdan, popülist yaklaşmadığımızdan dolayı. Ekonomi ve çalışma hayatına yaklaşımımız popülist yaklaşım değil onun için geleceği düzgün bir şekilde inşa edebilmek, uygun bir şekilde inşa edebilmek, çocuklarımızın, torunlarımızın mutlu olduğu bir Türkiye oluşturmak için kesinlikle plan, program ve mali disiplinden ayrılmamamız gerekiyor. Açık söylüyorum, 'daha fazla olsun' diyene saygı duyuyorum, onların hakkıdır. Onu vermek için çabalıyoruz, mücadele ediyoruz. 4+4 enflasyonun üzerinde bir rakamdır. Hangi ortamda, maaşların dünyada kesildiği, dondurulduğu, azaltıldığı, düşürüldüğü bir süreçte bunlar gerçekleştiriliyor."

Dünya zarar içindeyken THY kar ediyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, THY'deki iş yavaşlatma eylemini de değerlendirdi. THY'de yaşanan sürecin normal toplu sözleşme süreci olmadığını ifade eden Çelik, gelişmelerin toplu iş sözleşmesi sürecinin, grev sürecinin gereği olarak yaşanmadığını belirtti. Sürecin yönetimle sendika arasında öteden beri yaşanan bir gelişmenin devamı olduğunu dile getiren Çelik, "Bir grev kararının uygulanması değil işi yavaşlatmaya, aksatmaya dönük bir eylem oldu" dedi.

Stratejik açıdan hava ulaşımının önemli olduğunu vurgulayan Faruk Çelik, bu konuda THY'nin son derece önemli mesafeler katettiğini, dünya zarar içerisindeyken şirketin kar eden önemli bir kuruluş olduğunu belirtti. Çelik, artık 20. yüzyılın başlarındaki sendika ve işveren ilişkilerinin de değiştirilmesi gerektiğini kaydetti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, programda ayrıca Şanlıurfa'da taahhüt ettikleri "4 yılda 400 Proje"yle ilgili çalışmaları da anlattı. 

Bu haber 670 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,761 µs