En Sıcak Konular

Yeni TTK ne zaman yürürlüğe girecek?

1 Haziran 2012 13:58 tsi
Bakan Yazıcı, yeni Ticaret Kanunu'nun 1 Temmuz'da yürürlüğe gireceğini açıkladı...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yeni Türk Ticaret Kanunu'nun bin 535 maddelik bir kanun olduğunu ve ve Meclis'ten ittifaklı geçtiğini hatırlatarak, ''İttifaklı geçmiş olan bir kanunla alakalı uygulama sorumluluğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın üzerinde olması dolayısıyla, çok doğaldır ki bu Kanun 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Kanun, Temmuz'a yetişir'' dedi.

Yazıcı, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği'nin (ASCAME) ''Akdeniz Bölgesi'nin Siyasi ve Ekonomik Geleceği'' konulu konferansı sırasında yeni Türk Ticaret Kanunu'na ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Kanunun pazartesi günü gerçekleştirilecek Ekonomik Koordinasyon Kurulu Toplantısı'nda tekrar görüşüleceğini ifade eden Yazıcı, Kanunun uygulamasıyla alakalı hedef kitlenin, sanayi ve ticaret odaları ile iş dünyası aktörlerinin, mali müşavirlerin dile getirdikleri, önerdikleri, eleştirdikleri konuları derlediklerini, toparladıklarını ve bunları müzakere ettiklerini söyledi.

''Hedeflere engel olacaklar ayıklanır''

Bakan Yazıcı, Kanun ile hedef kitlenin hayatının kolaylaştırılması, rekabet gücünün arttırılması, küresel ticari arenada Türk müteşebbislerin daha güçlü bir pozisyona kavuşturulmasının hedeflendiğini vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Buna engel olacaklar ayıklanır. Buna ilişkin çalışmaları biz yapıyoruz. Bu kanun, özel bir kanun. 3-5 maddeden oluşmuş bir kanun değil. Bin 535 maddelik bir kanun ve Meclis'ten ittifaklı geçmiş. İttifaklı geçmiş olan bir kanunla alakalı uygulama sorumluluğu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın üzerinde olması dolayısıyla, çok doğaldır ki bu kanun 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek. Biz de 'bu tarihte yürürlüğe girecek' demişiz ve diyoruz. Kanun, 1 Temmuz'a yetişir. Çünkü, üzerinde çalışılan maddeler de diğer siyasi parti gruplarıyla paylaşılacak. Çıkarken paylaşıldı, birtakım rötuşlar yapılacaksa bu da paylaşılacak.

Bu kanun, sanayici ve hedef kitlesinin tamamı için çok güzel, kumaşı düzgün, astarı mükemmel, dikimi güzel bir elbisedir. Biz prova ettik. Potluklar var. Potlukların teğellerini yaptık. Onları gerçekleştireceğiz. Ama getirilir, hükümette bir siyasi karar oluşturulur, başka birtakım gerekçeler ortaya çıkarsa o ayrı bir konu. Biz bunları büyük ihtimalle yetiştireceğiz. Doğru olan da bu.''

Kaynak: AA



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,858 µs