En Sıcak Konular

Babacan Bilderberg Toplantısı'nda

1 Haziran 2012 13:21 tsi
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Bilderberg Toplantısı'na katılmak için ABD'nin Virginia Eyaletine bağlı Chantilly Kentine gitti.

Bu yıl 60'ıncısı düzenlenen Bilderberg toplantısı bugün başlayacak ve 3 Haziran'a kadar sürecek. Toplantıya politik, ekonomik ve sosyal konuları ele almak üzere çeşitli ülkelerden hükümet, finans, eğitim ve iletişim alanında üst düzey yaklaşık 145 kişinin katılması bekleniyor. Toplantıda, ABD ve Avrupa'daki politik görünüme ilişkin gelişmeler, Atlantik ötesi ilişkiler, gelişmiş ekonomilerdeki büyüme ve tasarruf konuları, siber güvenlik, enerji ile ilgili güçlükler, Rusya, Çin ve Ortadoğu ile demokrasinin geleceği gibi konular değerlendirilecek. Çoğu Avrupa ve Kuzey Amerika'dan olmak üzere birçok ülkeden üst düzey yaklaşık 145 kişiyi ağırlayacak toplantının katılımcılarının üçte birini hükümet ve siyasi parti, üçte ikisini finans, sanayi, iş dünyası, eğitim ve iletişim alanından kişiler oluşturuyor.

Toplantıya Türkiye'den Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın yanı sıra, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Enis Berberoğlu, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul Politika Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fuat Keyman, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç ile Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray davet edildi.   

Bilderberg Toplantılarının uluslararası katılımcıları arasında ise Dünya Bankası Başkanı Robert Zoellick, Dünya Ticaret Örgütü Başkanı Pascal Lamy, Finlandiya Maliye Bakanı Jutta Urpilainen, Google Başkanı Eric Schmidt, Hollanda Başbakanı Mark Rutte gibi isimler yer alıyor.

Bilderberg Toplantıları

İlki 1954 yılında Hollanda'da yapılan Bilderberg Toplantıları, Batı Avrupa ve Kuzey Amerika'nın önde gelen isimlerinin ortak ve kritik sorunlar hakkında yeterince işbirliği içinde çalışmadıkları kaygısından hareketle ortaya çıktı.

Toplantılarda, İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra ticaretten istihdama, para politikasından yatırıma, ekolojik değişikliklerden uluslararası güvenliğe kadar birçok konunun ortak sorunlar olduğu ve hem Avrupa, hem Kuzey Amerika için birbirini tetikleyen sonuçlar doğuracağı vurgulanıyor.

Bilderberg'i önemli bir tartışma forumu yapan en belirgin özellik, katılımcıların genellikle üç gün süren toplantılar boyunca gayri resmi bir şekilde uluslararası ilişkiler ve ekonomi gibi konularda görüş alışverişinde bulunması olarak gösteriliyor.

Katılımcıların görüşlerini özgürce dile getirmesini amaçlayan Bilderberg, ''farklı görüş ve bakış açılarının dile getirilebileceği ve karşılıklı anlayışa dayanan küçük, esnek, gayri resmi ve kayıt dışı bir uluslararası forum'' olarak tanımlanıyor.

Tek etkinliği yılda bir kez düzenlenen konferans olan Bilderberg Toplantılarında, herhangi bir karar önerilmediği gibi, siyasi bir açıklama ya da oylama da yapılmıyor.

Bilderberg Toplantıları katılımcıları, deneyim, bilgi ve duruşları ölçüt alınarak seçilirken, tüm katılımcılar toplantılara resmi kimlikleriyle değil, kişisel olarak katılıyor ve basına toplantı sırasında mülakat vermiyor.


aa

Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,963 µs