En Sıcak Konular

Almanya, Suriye'ye askeri müdahaleye karşı

1 Haziran 2012 11:43 tsi
Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Suriye’ye askeri müdahalede bulunulması yönündeki görüşlere katılmadıklarını ve siyasi bir çözüm bulunmasını istediklerini söyledi.

Westerwelle, "Die Welt" gazetesinde yayınlanan röportajında, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Suriye’ye askeri müdahalede bulunulması yönündeki düşüncelerinin hatırlatılması ve bunun mümkün olup olmadığının sorulması üzerine, "Hollande, bir BM görevi çerçevesinde askeri müdahale seçeneğini tümüyle dışlamadı. Şu anda böyle bir görevin gerçekleşmeyeceğinden hareket etmek durumundayız. Bu nedenle de Alman hükümeti, Suriye’ye askeri müdahalede bulunulması düşüncelerine katılmıyor ve siyasi bir çözüm istiyor" şeklinde konuştu.

Askeri müdahale konusunda yürütülen tartışmalarla, sonuçta gerçekleştirilemeyecek beklentilerin ortaya çıkmamasına da özen gösterilmesi gerektiğini ifade eden Westerwelle, Suriye’deki tüm zorluklara rağmen, Yemen’de olduğu gibi geçici bir devlet başkanının göreve getirilebileceğini kaydetti.

Hollande’ın Suriye’de yaşanan acılarla ilgili görüşlerini ise paylaştığını belirten Westerwelle, Suriye halkının acılarının dindirilmesi, öte yandan tüm bölgede büyük bir çatışma ortamı yaratılmasının önlenmesi gerektiğini söyledi.

Westerwelle, bunun için uluslararası camianın birlikte çalışması gerektiğini ifade etti.

Bakan, askeri seçeneğin kolay çözüm yolu gibi görülmemesi gerektiğini, diplomatik çabaların zor olduğunu, ancak yine de Kofi Annan’ın barış planı temelinde sürdürülmesinin şart olduğunu söyledi.

Westerwelle, İran’ın nükleer programıyla ilgili olarak da "İsrail’in güvenliği ve bölgesel istikrar için, ayrıca global güvenlik mimarisi için İran’ın nükleer silahlara sahip olmaması çok önemli" görüşünü belirtti.

Bu haber 630 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,866 µs