En Sıcak Konular

Terör uyuşturucu trafiğini hızlandırdı

1 Haziran 2012 09:51 tsi
Son günlerde fazla miktarda uyuşturucu yakalanan Hatay'da 114 kg. Eroin ile 28 kg. Afyon Sakızı ele geçirilirken, uyuşturcu trafiği ile terör olaylarının artışı arasındaki paralellik mercek altına alındı.

Hatay'da, İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ekiplerinin yürüttüğü istihbarı çalışmalar ile teknik ve fiziki takip sonucunda Dörtyol İlçesine bağlı Yeşilköy Beldesinde bir evin bahçesine bidon ve çuvallarda gömülü halde eroin bulunduğu bilgisine ulaşıldı.

Yapılan hazırlıkların ardından operasyon için düğmeye basan Hatay İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube ekipleri, Dörtyol İlçesine bağlı Yeşilköy Beldesinin Kırık Köprü Mahallesinde tespit edilen adrese operasyon düzenledi. Dörtyol İlçe Jandarma Komutanlığı ile Hatay İl Emniyet Müdürlüğünün de destek verdiği operasyonda, tespit edilen evin bahçesinde gömülü, preslenmiş halde 114 kg. Eroin ile 28 kg. Afyon Sakızı ele geçirildi. Operasyonda Narkotik köpekleri de kullanıldı.

Olayla ilgili olarak 6 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan A.S., F.S, H.A., F.A., S.S. ve H.S., Hatay İl Jandarma Komutanlığında yapılan sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan A.S. ile F.S tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer 4 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Olayla ilgili kaçan bir şahıs olduğu bilgisine ulaşan güvenlik güçleri, şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

OLAYIN TERÖR ÖRGÜTÜ PKK İLE BAĞLANTISI ARAŞTIRILIYOR

Bu arada, geçtiğimiz günlerde yine Dörtyol ilçesine bağlı dağlık alanda arama tarama faaliyeti yapan askerlerle teröristler arasında çatışma çıkmış ve 1 binbaşı, 1 üsteğmen ile 1 teğmen şehit olmuştu. Bölgede yaşanan terör faaliyetleriyle; artan uyuşturucu trafiğinin bir bağlantısı olup olmadığı yönünde yetkililerin çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

haber7

Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,706 µs