En Sıcak Konular

Kardeşlik hukuku içinde çözülecek

31 Mayıs 2012 22:31 tsi
Kardeşlik hukuku içinde çözülecek Ulusa sesleniş konuşması yapan Başbakan Erdoğan'dan Uludere açıklaması: Biz, başladığımız işi bitirecek; Allah’ın izniyle, sizlerin duasıyla, bu meseleyi kardeşlik hukuku içinde çözüme kavuşturacağız.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulusa Sesleniş konuşmasında terörle mücadele ve Uludere konularına değinerek, “Terör, kökü sadece bizim topraklarımızda olan bir mesele değil.” dedi.

Terörün yurt içinden aldığı destekten daha fazlasını yurt dışından, Türkiye’ye hasım çevre ve odaklardan aldığına dikkat çeken Erdoğan, “Terör örgütü, sadece canlara kastetmekle kalmıyor, taşeron bir örgüt olarak, Türkiye düşmanlarının karanlık emellerine de aracılık ediyor; onlara hizmetkârlık, uşaklık yapıyor.” ifadelerini kullandı. Erdoğan, Uludere konusunda ise güvenlik güçlerinin, kurumların, hükümetin topyekün hedef alındığını söyleyerek, “Sadece bunlar değil, aslında, Uludere istismarı üzerinden, acının istismarı üzerinden, kardeşliğimiz hedef alınmak isteniyor.” tespitinde bulundu.

Ulusa Sesleniş konuşmasına son bir ay içindeki terör saldırılarından bahsederek başlayan Başbakan Erdoğan, “Hatay’daki çatışmada 3 subayımız, Hakkâri’nin Şemdinli ilçesindeki saldırıda ise 1 komando erimiz, şehit düşerek Hakk’ın rahmetine kavuştular. Yine, Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesindeki saldırıda da 1 polis memurumuz şehit düştü. Aynı vahim saldırıda, 8’i ağır olmak üzere 18 insanımız da yaralandı. Ben, ekranlar aracılığıyla bir kez daha, şehitlerimizin tümüne Allah’tan rahmet niyaz ediyor; ailelerine, yakınlarına ve milletimize, sabır, başsağlığı diliyorum. Yaralanan güvenlik güçlerimize ve vatandaşlarımıza da Allah’tan acil şifalar temenni ediyorum.” dedi.

Türkiye’nin son 30 yıldır terörle mücadele ettiğine dikkat çeken Erdoğan, şöyle devam etti: “Terör, alçakça, acımasızca, haince, hem güvenlik güçlerimize, hem de vatandaşlarımıza kastederek, birliğimizi, kardeşliğimizi hedef alıyor. Sadece canlara kastetmekle kalmayan terör, Türkiye ekonomisine, ülkemizin geleceğine de ağır faturalar yüklüyor. Sizler, geride bıraktığımız her seçimde, bize en büyük desteği vererek, bizden bu sorunu da çözmemizi istediniz. Biz de, sizlerden, aziz milletimizden aldığımız güç ve destekle, sizlerin hayır dualarıyla, bu sorunu minimize etmek; akan kanı durdurmak, annelerin, babaların gözyaşını dindirmek için gerçekten samimi bir çaba içinde olduk.”

"TERÖR ÖRGÜTÜ, TÜRKİYE DÜŞMANLARININ KARANLIK EMELLERİNE ARACILIK EDİYOR"

Ardından bir hususa dikkat çekmek istediğini belirten Erdoğan, “Terör, kökü sadece bizim topraklarımızda olan bir mesele değil. Terör, yurt içinden aldığı destekten daha fazlasını, maalesef yurt dışından, Türkiye’ye hasım çevre ve odaklardan alıyor. Terör örgütü, sadece canlara kastetmekle kalmıyor, taşeron bir örgüt olarak, Türkiye düşmanlarının karanlık emellerine de aracılık ediyor; onlara hizmetkârlık, uşaklık yapıyor. On yıllardır kandan, acıdan, anaların gözyaşından beslenen; on yıllardır silah ticaretinden ve kaostan beslenen çevreler, terörün durmaması, dinmemesi için, şu anda var güçleriyle direniyor; teröre var güçleriyle destek veriyorlar.” diye konuştu.

Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Terör, kimi zaman mermi olup, havan topu olup, canlı bomba olup aramıza sızmaya çalışırken, kimi zaman da fitne olup, nifak olup, fesat olup kardeşliğimizi bozmayı, kardeşlik bağlarımızı zayıflatmayı hedefliyor. Bugün, her zamankinden çok daha fazla bir ve beraber olmak; birbirimize kenetlenmek zorundayız. Bugün, kardeşlik hukukunu daha da yüceltmek; daha bir muhabbetle, samimiyetle kucaklaşmak durumundayız. Kardeşlik hukukumuzun zedelenmesine, asla ve asla fırsat tanımamalıyız.”

"ULUDERE ÜZERİNDEN KARDEŞLİĞİMİZ HEDEF ALINMAK İSTENİYOR"

Ardından Uludere meselesine de değinen Erdoğan, “Uludere’de meydana gelen acı hadise üzerinden, güvenlik güçlerimiz, kurumlarımız, Hükümetimiz topyekün hedef alınıyor.” dedi. “Uludere istismarı üzerinden, acının istismarı üzerinden, kardeşliğimiz hedef alınmak isteniyor.” diye devam eden Erdoğan, muhalefetin bu meselede de sorumlu bir tavır sergilemediğini kaydetti.

Uludere konusunda medyayı da eleştiren Erdoğan, “Maalesef, kimi medya kuruluşları, terör gibi son derece önemli, milli ve hayati bir meselede dahi, milletin yanında yer almıyor, alamıyor. Bu ülkenin kurumlarına, bu ülkenin siyasetçilerine, bu ülkenin idarecilerine inanmayanlar, gidiyor, yabancı ülkelerin kasıtlı yayınlarına inanıp, Türkiye’de istismar siyasetini doruk noktalara çıkarabiliyor.” değerlendirmesinde bulundu.

"DEVLET ULUDERE’DE ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI"

Devletin, Uludere hadisesi sonrasında, üzerine düşeni yaptığını ve yapacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, “Hükümetimiz, bu acı hadise sonrasında ve bugün, gerekeni yapmıştır ve yapacaktır. Yargı, aynı şekilde, meselenin peşini bırakmayacak, meseleyi tüm boyutlarıyla aydınlatacaktır. Bu millet, Allah’ın izniyle, bir olarak, beraber olarak, iri ve diri olarak yoluna devam edecek; istismarcıların, terör baronlarının, gençlerin kanından beslenen siyasetçilerin, Türkiye düşmanlarının maskesi, Allah’ın izniyle yine yere düşecektir. Biz, başladığımız işi bitirecek; Allah’ın izniyle, sizlerin duasıyla, bu meseleyi kardeşlik hukuku içinde çözüme kavuşturacağız. Eğer bundan vazgeçersek, biliyoruz ki Türkiye kaybeder. Hain senaryolara, hain provokasyonlara kanacak olursak, biliyoruz ki millet kaybeder. Bu nedenledir ki bizler, bu hainlere, bu hainlerin psikolojik operasyonlarına, istismarlarına asla boyun eğmeyeceğiz. Kardeşlik hukuku içinde bu meseleyi de çözüme kavuşturarak, yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Bu haber 688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,536 µs