En Sıcak Konular

İlk taşı 'günahsız' olan atsın!

31 Mayıs 2012 16:56 tsi
İlk taşı 'günahsız' olan atsın! TVNET kanalının dış haberler editörü canlı yayında bir hata yaptı. Ortalık birbirine girdi. Milliyet ve Vatan manşetlere çekti.. Peki hata neydi biliyor musunuz?..

Mavi Marmara gemisine 2 yıl önce düzenlenen İsrail saldırısının yıl dönümüydü. Mavi Marmara’da bir program düzenlendi. Dualar edildi, sanatçılar şarkılar söyledi.

TVNET de uzun saatler boyunca bu yayını ekrana taşıdı. Kanal’ın dış haberler editörü Hilal Güven de haber bülteninde programı izleyenlere anlattı.

Fakat burada bir yanlış yaptı. "Saldırının ikinci yıldönümü kutlanıyor" dedi. Sehven olduğu bu kadar aşikar bir hatadan sonra garip bir süreç gelişti. Milliyet ve Vatan gibi gazetelerden kimi medya sitelerine kadar bu açık dil sürçmesi manşetlere çekildi. Oraya kadar da gitmez ama hadi medya siteleri bir yere kadar diyelim ama gazetelerin haber portalları gerçekten şaşırttı.

Oysa herşey bir tarafa, 2 yıl önce yaşanan Mavi Marmara olayını dünyaya duyuran kanal da TVNET'ti. Ve kimsenin buna diyecek birşeyi olmaması gerekirdi.

Kaldı ki bu şablonik bir hatadır ve o kadar çok kanalda o kadar çok profesyonel gazeteci ve televizyoncu tarafından tekrarlanmıştır ki listesi birkaç sayfa sürebilir.

Açık olan şu: hatanın üzerine bu kadar gidilmesi ve parlatılmasında başka bir neden var! Hele hele değil dil sürçmeleri veya harf hataları, basın geçmişi ağır yaralarla dolu yayın organlarının bu kadar cevval olmaları anlaşılır gibi değil.

Ama yakında anlaşılır.

www.iyibilgi.com



Bu haber 3,513 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,971 µs