En Sıcak Konular

Kazak mülteci için BM devrede

31 Mayıs 2012 14:47 tsi
İstanbul'da polis tarafından gözaltına alınarak Kazakistan’a iade edilmek istenen Kazakistanlı Mülteci Berkin Berkinoğlu , iadesini önlemek için Atatürk Hava Limanı'nda pasaportunu yırtmıştı. İkinci iade kararının ardından bugün akşam saatlerin

Uzun süredir iade kararını engellemek için türlü uğraşlar veren Kazakistanlı Mülteci Berkin Berkinoğlu şu an Haseki Hastahanesinde yoğun bakımda tam bir mağduriyet içerisinde yaşam mücadelesi veriyor.Timetürk'e konuşan avukat Buhari Çetinkaya, "durumu hala ağıri bu nedenle haksız iadesi yapılamıyor" dedi.

Kazakistan (1986) Doğumlu (Shuiinshibayev Zhanibek) Berkin Berkinoğlu adlı Mülteci ülkesinde İslami kimliğinden dolayı yaşadığı baskılardan kaçarak Türkiye sığınmıştı.

Uzun süredir Kumkapı yabancı şubede tutulan kazak mülteci dün akşam sınır dışı edilmek üzere havalanına götürülmüş ve buna karşın sınırdışı edilme kararını önlemek için Pasaportunu yırmıştı. Ardından tekrar yabancı şubeye gönderilen Berkin Berkinoğlu adlı Siyasi mülteci bugün akşam saatlerinde tekrar sınırdışı edilmek üzere Atatürk Havalimanına götürüldü.

Ülkesine döndüğünde öldürüleceğini iddia eden Kazakistanlı Mülteci Berkin Berkinoğlu bileklerini keserek intihar girişiminde bulundu.

Şuan Haseki hastanesinde yoğun bakımda bulunan Kazak mültecinin durumu ağır ve Türkiye’deki Müslümanlardan yardım bekliyor!

Kazakistan insan haklarının sistematik olarak çiğnendiği bir dikta rejimiyle yönetilmektedir. Hukukun hiçe sayıldığı ve İslami kimlikli muhaliflere türlü zulümlerin uygulandığı bir işkence devleti vasfıyla maruftur. Bu gerçeğe rağmen ülkemize sığınmış kardeşlerimiz ölüm tehdidi altında olacakları ve ağır işkence ve hapis koşullarına maruz kalacakları bir ülkeye iade ediliyor.

Timetürk'e açıklamada bulunan avukat Buhari Çetinkaya, kendini ağır yaralayan Berkinoğlu için BM'nin devreye girdiğini ve Kazak vatandaşının başvurusunu aldığını, Mazlumder'in de gerekli girişimleri yaptığını ifade ederek, haksız iadenin engelleneceğini ifade etti

Bu haber 875 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,867 µs