En Sıcak Konular

UEFA'dan TFF'ye: Fener'i düşürün yoksa...

31 Mayıs 2012 14:40 tsi
UEFA Başkanı Platini'den federasyona ağır tehditlerle dolu mektup...

UEFA Başkanı Platini’den federasyona ağır tehditlerle dolu mektup.

Star gazetesinin haberine göre; Avrupa futbolunun patronu, şike yargılamasının yenilenmesini ve öngördükleri cezaların derhal uygulanmasını istedi.

Federasyon, UEFA'nın yaptığı uyarıyı dikkate alırsa Fener'in küme düşürülmesi veya puanlarının silinmesi gerekecek. Eğer TFF eski kararında ısrar etmeyi sürdürürse milli takımlar dahil tüm kulüplere Avrupa'dan men cezası gelecek.

ŞİKEYE SIFIR TOLERANS
Beşiktaş, Bursa ve Gaziantep'e Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası veren UEFA, şike dosyasında da sıfır tolerans gösteriyor. Futbol Federasyonu'na mektup gönderen UEFA yetkilileri, "Şike konusunda kararlıyız. Ya istediğimiz cezaları derhal uygularsınız ya da Türk futbolunu milli takımlar dahil yarışmalardan men ederiz" tehdidinde bulundu.

BU KARAR KABUL EDİLEMEZ
UEFA'nın bu prosedürü, istedikleri cezaları vermeyen tüm ülke federasyonlarına uyguladığı ve öncelikle mektupla uyardığı ifade edildi. TFF'ye gönderilen mektupta, şike ile yapılan mücadele ve gösterilen sıfır tolerans vurgulanırken, verilecek cezalar da tek tek yazıldı. TFF'nin kulüplerin şike yapmadığı şeklindeki kararını kabul edilemez bulan UEFA, kararın değişmesini istedi.

FENER DÜŞER
Federasyonun 5 Haziran'a kadar bu cezaları değiştirip şikeye bulaşan kulüpleri küme düşürmesi veya puanlarını silmesi gerekiyor. Aksi takdirde Türk futboluna ağır bir ceza yolda. UEFA özellikle Fenerbahçe'nin şikeden suçlu bulunarak talimatın uygulanmasını istiyor. Ancak federasyon için böyle bir karar zor görünüyor.

LİSTE İÇİN SON GÜN
TFF kararda diretirse UEFA'nın A'dan U15'e kadar tüm milli takım ve kulüplere men cezası verebileceği belirtildi. Federasyonun Fener'in şike yaptığı şeklinde bir karar çıkarması, küme düşürülmesi anlamına geliyor. TFF'nin, Avrupa'ya gidecek takımların isimlerini bugün 17.00'ye kadar UEFA'ya bilrdirmesi de gerekiyor 

Bu haber 713 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    26,463 µs