En Sıcak Konular

Bozdağ: Bana göre kürtaj bir cinayettir

31 Mayıs 2012 13:33 tsi
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisinin kürtajın 10 haftadan öncesine de 10 haftadan sonrasına da karşı olduğunu belirterek, ''Bana göre kürtaj bir cinayettir'' dedi.

Bekir Bozdağ, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''2. İstanbul Somali Konferansı''nın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kürtaj tartışmalarına ilişkin bir soruya karşılık Bozdağ, kürtaj konusunda Sağlık Bakanlığı'nın bir hazırlık yaptığını, şu anda bu hazırlığı henüz görmediklerini söyledi.

Bozdağ, ''Hazırlık bittikten sonra bir bakacağız ne var ne yok, ona göre değerlendirme yapacağız'' dedi.

Kürtaj konusunda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın bütün ülkelerinin hassas olduğunu vurgulayan Bozdağ, dünyada kürtajın suç olmadığı ülkenin neredeyse  bulunmadığını belirtti.

Bozdağ, ''Bazı ülkelerde tamamen yasak ama bazı ülkelerde 10 hafta 12 hafta 16 haftadan sonra yasak. Ama baktığınız zaman Avrupa Birliği'ne üye ülkelerin neredeyse tamamında 12 haftadır kürtajın sınırı. 12 haftadan sonra kürtaj yapmayı yasaklıyorlar. Türkiye'de de 10 haftadır. Bütün dünya ülkeleri, batı dahil, Amerika dahi kürtaj konusunda hassasiyete sahiptir'' diye konuştu.

Kürtajla ilgili tartışmaların, bu yasağın 10 hafta olan kısmını yeniden tartışmaya açtığını ifade eden Bozdağ, şunları kaydetti:

''Bununla ilgili tartışmalar yapılıyor, değerlendirilecek. Ben şahsen kürtaja karşı bir insanım. 10 haftadan öncesine de 10 haftadan sonrasına da. Bana göre kürtaj bir cinayettir. Bir büyük yetişkin insanı öldürmek istediğinizde onun kendini koruma kollama, meşru müdafaa hakkı var ama anne karnında bir çocuğun kendini savunma, kendini koruma, kollama hakkı da yok. Onun hakkında birileri karar veriyor, daha henüz müdafaa hakkın yok diye onu oradan alarak ölümüne neden olmak bir cinayettir. Bu açıdan insani bir yaklaşım da değildir. O nedenle devlet bu noktadaki uygulamasını elbette gözden geçirebilir, geçirmesinde de fayda var.''

Konuyla ilgili şu anda çalışmaların devam ettiğini bildiğini söyleyen Bozdağ, nasıl olacağının incelemeler bittikten sonra kararlaştırılacağını belirtti.

aa

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs