En Sıcak Konular

Zeydan'ın idari hapis cezası uzatıldı

31 Mayıs 2012 11:36 tsi
İsrail, idari hapis cezalarının uzatılmayacağına dair söz verdiği halde Filistin Parlamentosu üyesi milletvekili Abdurrahman Zeydan'ın idari hapis cezasını uzattı.

İsrail işgal yönetimi dün (30 Mayıs Çarşamba) Filistin Parlamentosu üyesi milletvekili Abdurrahman Zeydan'ın idari hapis cezasını serbest bırakılması gereken günden bir gün önce altı ay süreliğine uzattı.

Filistin Parlamentosu Değişim ve Islah Grubu konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, İsrail işgal yönetiminin milletvekili Abdurrahman Zeydan'ın idari hapis cezasını işgal rejiminin güvenliği için tehlike teşkil ettiği bahanesiyle üçüncü kez ve altı ay süreliğine yenilediğini ifade edildi.

Bildiride, Zeydan'ın Batı Yaka'nın kuzeyindeki Tulkerem kentine bağlı Deyr El-Ğusun köyündeki evine Haziran 2011'de baskın düzenlenerek gözaltına alındığı ve o tarihten bu yana idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutulduğu hatırlatıldı.

İsrail işgal güçleri, başta Filistin Parlamentosu Başkanı Dr. Aziz Duveyk olmak üzere büyük çoğunluğu İslami Direniş Hareketi (Hamas) üyesi 30 milletvekili ve bakanı idari hapis cezasıyla işgal zindanlarında tutuyor.

Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Hamas Hareketi, dün yayınladığı bildiride, işgal yönetiminin idari hapis cezalarını uzatmasının Filistinli esirlerin yaptığı açlık grevi eylemini sona erdiren anlaşmaya aykırı olduğunu söylemiş ve Mısır'dan duruma müdahale etmesini istemişti. 

Bu haber 537 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,618 µs