En Sıcak Konular

Aignan: AB'nin sonu göründü

31 Mayıs 2012 11:10 tsi
Fransa'da Nisan ayındaki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışan 'Ayağa Kalk Cumhuriyet' partisi lideri Dupont Aignan, 'Diktatoryal ve totaliter bir yapıya bürünen AB'nin ömrü uzun değil' dedi.

Cihan Haber Ajansı'na konuşan Aignan, Avrupa Birliği'nin öldüğünü ve birliği yeniden inşa etmek gerektiğini öne sürerek, "İflas etmiş bir AB'ye girmek, Türkiye'nin işine hiç yaramayacaktır." ifadelerini kullandı.

AB'nin kendi halkını fakirliğe teslim ettiğini, bütün ülkeleri aynı kefeye koyup, aynı çatı altında birleştirmek gibi bir fikrin doğru olamayacağının anlaşıldığını söyleyen Dupont Aignan, "AB, Avrupa ülkelerinden oluşan ve proje üreten bir birlik olmalı. Türkiye de bu birliğe çok iyi bir ortak olabilir." diye konuştu. Aignan, Bulgaristan ve Romanya gibi ülkelerle yeterince tecrübe kazandıklarını ifade ederek, "Türkiye de üye olursa, yakında Fas da bunu isteyebilir." diye devam etti. Türkiye'ye özel bir karşıtlığının olmadığına da vurgu yapan Dupont Aignan, Hırvatistan'ın da AB'ye üye olmasını istemediğini belirterek, "Bana göre gerçek AB, 6 ana ülkenin oluşturduğu bir birlik olmalı." açıklamasında bulundu.

Türkiye'nin Batı ile Doğu arasında önemli bir köprü olduğunu belirten Aignan, "Ama Türkiye kendisi, Fransa da kendisi olarak kalmalı." diyerek AB'nin daha gevşek bir yapıya sahip olması gerektiğini savundu. Türkiye'nin İran ve Rusya gibi büyük bir medeniyete sahip olduğunu söyleyen Dupont Aignan, bütün uygarlıkları birleştirme fikrinin aksine, ayrı ayrı var olmaları gerektiğine inandığının altını çizdi.

Dupont Aignan, Bürüksel'deki AB Komisyonu, Lüksemburg'daki yargıçlar ve banka yöneticilerinin hükümetler yerine karar verdiğini belirtti. Sadece Bürüksel'de 20 bin AB bürokratı bulunduğunu söyleyen Dupont Aignan, bu kişilerin seçilmiş milletvekillerinden daha yetkili olduklarını ve Avrupa değerlerini yok ettiklerini öne sürdü.

Sözde Ermeni soykırımı hakkında da açıklamalarda bulunan Nicolas Dupont Aignan, ''Ermeni soykırımını tanımaya oy verdim fakat inkar tasarısı için oy kullanmadım." açıklamasında bulundu. Sözde Ermeni soykırımı hakkında tartışmaların devam ettiğini de belirten Fransız lider, bu konunun tarihçilere bırakılması gerektiğini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı François Hollande'ın seçim meydanlarında sık sık dile getirdiği yabancılara oy hakkı konusuna da değinen Nicolas Dupont Aignan, sadece vatandaş olanların oy verebilmesi gerektiğini söyledi.





Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,175 µs