En Sıcak Konular

Bakan Şahin'den Hüseyin Çelik'le ilgili açıklama

31 Mayıs 2012 10:09 tsi
İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in, Hükümet Sözcüsü değil, partinin sözcüsü olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, korsan taksiciliğe ağır cezalar getiren yasa teklifinin ikinci maddesi kabul edildi.

Teklifin, otopark düzenlemesiyle ilgili maddesi üzerinde konuşan MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, THY'nin zarar etmeye başladığını belirterek, ''THY dünya markası olma yolunda biraz fazla hızlı koşmaya başladı. Uçuş kulesindeki çalışanların pasif direnişi var.  Onlar  da 'pilotu uçuran biziz ama onlarla aramızdaki ciddi maaş farkı var' diyorlar. Göreceksiniz THY çalışanlarının direnişi karşısında fazla duramayacaksınız'' dedi.

CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün teklifle, sokak, cadde ve kaldırımların paralı hale geleceğini belirterek, ''Ankara'da yıllık 100 milyon liralık park ücretinin 93 milyonu başka şirketlere, 7 milyonu belediyelere gidiyor. Evimizin önüne park ederken ücret ödeyeceğiz. Belediyeler ücretini almasına rağmen park yeri konusunda görevlerini yapmıyor'' diye konuştu.

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın son zamanlarda anlaşılmaz bir öfke içinde olduğunu savunarak, ''Bu dil ve üslubun düzeltilmesi lazım. Başbakan'ın 'kalleş BDP'liler' lafını aynen kendisine iade ediyorum.  İçişleri Bakanı'nın en kısa zamanda görevden alınacağını düşünüyorum. Başbakan savunsa da üstünü örtse de en kısa zamanda Bakan'ı görevden alacak, almazsa kendi siyasi geleceği tehlikeye düşecek'' görüşünü ileri sürdü.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da Adalet Bakanlığı'nın; Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı eliyle ''korsan taksicilik'' yaptığını iddia etti.

-''Otopark mafyasıyla mücadele ediliyor''-

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, Hükümet ve belediyelerin otopark mafyasıyla bugüne kadar mücadele ettiğini belirterek, ''(Otopark mafyası) dediğimiz gerçek yok denilecek seviyeye gelmiştir. Ama her zaman haksız kazanç elde etmek isteyenler olabilir. Getirilen düzenlemeyle konunun üzerine kararılıkla gidilmesi söz konusu'' dedi.

Akçakale Hudut Kapısı'nın ne zaman açılacağı sorusuna karşılık Şahin, Suriye'deki gelişmelere bağlı olarak uygun şartlar oluştuğunda açılabileceğini söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in Uludere ile ilgili sözlerinin sorulması üzerine Şahin, ''Sayın Hüseyin Çelik hükümet sözcüsü değil, partimizin sözcüsüdür'' dedi.

CHP Gaziantep Milletvekili Ali Serindağ'ın, 19 Mayıs kutlamalarında Atatürk anıtına çelenk konulmasıyla ilgili sorusuna Şahin, ''Bayramlarla ilgili yönetmeliği bir kez daha okumanızı tavsiye ederim. Bayram günü kimlerin, nereye, nasıl  çelenk koyacağı bellidir, onların dışında konulamaz. Bayram dışında çelenk konulması da yönetmelikle düzenlenmiştir. Bakanlığın genelgesi bunu açıklamaktan ibarettir'' diye konuştu.

Şahin, THY'nin tanıtım ve sponsorluk giderleriyle ilgili soruyu yanıtlarken, uluslararası  saygınlığa sahip şirket olarak tanıtımı için reklam vermesinin doğal olduğunu belirterek, nereye ve ne zaman reklam verileceği ve bundan hangi kazanımın sağlanacağını uzmanların bildiğini söyledi. Şahin, ''THY işletme başarısına tanıtım başarısını da eklemiştir. Reklam verdiği takım da şampiyon olmuştur'' dedi.

 İş akdi feshedilenlerin kanunu dayanağının olduğunu ifade eden Şahin'in, ''Türkiye'de hiçbir işlem kanunsuz yapılmaz. Varsa da Türkiye'de mahkemeler ve yargıçlar vardır'' sözlerine, CHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. Bunun üzerine Şahin, kendilerine, ''Aman efendim, size göre mahkeme, yargıçlar yok mu? Ne biçim cevap bu'' karşılığını verdi.  

Iğdır'da işçi ve mühendislerden oluşan 10 kişinin kaçırıldığını, arama çalışmalarının kesintisiz sürdüğünü ifade eden Şahin, ''Bu da Türkiye'de bölücü terör örgütü gerçeğinin nerede, nasıl var olduğu ve ne amaçla çalıştığı, destekçileriyle birlikte neler yaptığının son işaretidir'' diye konuştu.

Kaynak: AA



Bu haber 520 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,074 µs