En Sıcak Konular

Akşener olayında MİT devrede

31 Mayıs 2012 08:42 tsi
Akşener olayında MİT devrede TBMM Başkanvekili Meral Akşener’in 28 Şubat soruşturması kapsamında tanık olarak ifadeye çağrıldıktan sonra İstanbul’da makam aracının kurşanlanması olayıyla ilgili MİT devreye girdi.

MİT Ankara Bölge görevlileri, Akşener’i Meclis’teki makamında ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldı. Emniyet ve savcılık olayla ilgili araştırmayı sürdürürken, Akşener’in koruma sayısı artırılarak ekibe bir de bayan koruma verildi.
 
Çiçek talep etti, MİT harekete geçti
 
Meral Akşener’in makam aracının İstanbul’da danışmanın evinin önünde kurşunlanmasıyla ilgili soruşturma çok yönlü olarak devam ediyor. Olayla ilgili olarak henüz bir sonuca ulaşılamadı.
 
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ise Başkanvekili Akşener’le görüşerek olayla ilgili bilgi aldı. Çiçek’in girişimiyle MİT de soruşturma konusunda devreye girdi. Çiçek’in, Akşener’e de danışarak, istihbaratın da devreye girmesini sağladığı öğrenildi. MİT görevlileri Akşener’i Meclis’teki makamında ziyaret ederek olayla ilgili görüş ve bilgisini aldı.
 
MOBESE yok, balistik inceliyor
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün olayla ilgili incelemesi devam ederken, Emniyet’in balistik inceleme sonucunun da hala Akşener’e gönderilmedi. Olay yerinin MOBESE sistemine dahil olmaması nedeniyle baristik incelemenin önem taşıdığı bildirildi. Akşener, polisin inceleme sonucunu beklerken, olayla ilgili savcılığın da ayrı bir incelemeyi devam ettirdiği öğrenildi.
 
Korumalarının sayısı artırıldı
 
Akşener’in olayın ardından koruma sayısı arttırıldı. Akşener’i Meclis içindeki makamında dahi korumak amacıyla bayan koruma görevlendirildi. Akşener’e polis memuru Emine Demirel yakın koruma olarak diğer korumaların yanında görev yapmaya başladı. Olayın ardından “Demirden korkan trene binmez” diye mesaj veren Meral Akşener’in makam arabasına kurşun olayı, 28 Şubat olayıyla ilgili savcıya gitmesinden önce gerçekleşmişti. Akşener kurşunlama olayına rağmen savcılığa giderek tanıklık yapmıştı.

star


Bu haber 793 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,974 µs