En Sıcak Konular

İstanbul Boğazı'na teleferik yapılacak

30 Mayıs 2012 22:23 tsi
Kadir Topbaş, İstanbul'da yapılacak büyük projelerle ilgili bilgi verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak 3. köprü, Çamlıca'ya yapılacak büyük cami  ile Etiler-Altunizade teleferik projesi hakkında açıklamalarda bulundu.
 
"3. Köprü İstanbul'a Nefes Aldırıcak"
 
Singapur Başbakan Yardımcısı Lee Yi Shyan'ı ve beraberindeki heyeti ağırlayan Topbaş, 3. Köprü'nün İstanbul'a nefes aldıracağını belirtti.
 
Topbaş, "Üçüncü köprünün İstanbul'a önemli katkı sunacak. Özellikle kış aylarında karlı ve yağmurlu havalarda ikinci köprüde trafik kazalarına sebebiyet veriyor. Çünkü 30 binin üzerinde kamyon ve TIR geçiyor. Trafiğin yoğun olduğu bir köprü. İstanbul'un, başta kazalar olmak üzere kent yoğunluğuna nefes aldıracak. 2015'e kadar yapılacak ve kente katkı sunacak. Yüklenici firmanın da başarıyla süresinde yapmasını bekliyoruz." dedi.
 
"Caminin Mimari Tarzının Nasıl Olacağını Söylemek İstemiyorum"
 
Kadir Topbaş, Çamlıca Tepesi'nde yapılacak cami hakkında açıklamalarda bulundu. Topbaş, "Sayın Başbakanımız de ifade etti. Çamlıca'da tepenin alt tarafında bir cami projesini hayat geçirmek istiyor. Konuyla ilgili çalışmalarda görüşümüz var. Caminin mimari tarzının nasıl olacağını söylemek istemiyorum. İstanbul'a önemli bir aktivite alanı kazandırılacak. Planlara caminin işlenmesi gerekiyor. Bunu da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapacak." diye konuştu.
 
"İki Kıta Teleferikle Geçilecek, Bu Yolculuk Heyecan Verici Olacak"
 
Etiler-Altunizade teleferik projesi hakkında da açıklamalar yapan Topbaş, söz konusu teleferik hattının saatte 6 bin yolcu kapasiteli olacağını söyledi.
 
Topbaş, "Teleferik projesi, cami projesinden önce düşündüğümüz bir projeydi. Teleferik çalışmalarını dört yıl önce başlattık. Bazı dünya ülkelerinde bunu başarıyla yapanlar var. Yap-işlet olarak vermek istiyoruz. Saatte 6 bin yolcu kapasitesine sahip olacak bir sistem olacak. Ulaşımla ilgili önemli bir imkan olacak ve iki kıtayı teleferikle geçmek heyecan verici hal alacak" ifadelerini kullandı.

cihan


Bu haber 710 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,295 µs