En Sıcak Konular

CHP'li İnce ile Kamer Genç'in kürsü kavgası

30 Mayıs 2012 20:16 tsi
CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kürsüde bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin konuşmasından önce usul tartışması açılması istemesi CHP'li İnce'nin tepkisini çekti.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, kürsüde bulunan CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce'nin konuşmasından önce usul tartışması açılması istemine İnce, ''Sayın Genç, ben buraya çıktım aşağıya mı ineceğim şimdi? Böyle bir yöntem yok'' diyerek tepki gösterdi. İnce'nin sözlerini AK Parti'liler alkışladı.

BDP'nin grup önerisinin görüşülmesi sırasında çıkan tartışmanın ardından verilen aradan sonra CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce söz aldı.

CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, başkanlığın tutumu hakkında açılmasını istediği usul tartışmasının daha önce görüşülmesi isteğine, kürsüde konuşmasına başlamak üzere bulunan İnce tepki gösterdi. İnce, Genç'e, ''Sayın Genç, ben buraya çıktım aşağıya mı ineceğim şimdi? Böyle bir yöntem yok. Kürsüye çıkmışım ben'' sözleriyle tepki gösterdi.  

İnce'nin bu sözlerini AK Parti milletvekilleri alkışladı.

''Sorun Kürt sorunuysa çözeriz ama Kürdistan sorunuysa çözemeyiz'' diyen İnce, işsizlikten, telefon dinlemeden, asgari ücretten, herkesin şikayetçi olduğunu anlattı.

İnce, ''Türk'' tanımının bir ırk değil, bir bilinç tanımı olduğunu söyledi.

Kamer Genç'in Genel Kurul'dan ayrılması üzerine, usul tartışması açılmasından vazgeçildi.  

-''Kastımı aşan cümlem oldu''-

BDP'liler, AK Parti Grup Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'nın gruplarına yönelik ''katil'' dediğini belirterek, özür dilemesini istediler. Bahçekapılı, söz alarak, şunları söyledi:

''Ben Türküm ama hayatımın her döneminde Kürt sorunuyla ilgili ne yapılması gerekiyorsa yaptım. İstanbul'da doğdum İstanbul'da büyüdüm. Bu artı puanlarına rağmen ezilme, sömürme, Kürt sorununda, en zor dönemlerde dahi elimi ateşin altına soktum. Doğru olanı yaptım. BDP sıralarından bir milletvekilinin 'dönek' diye hitap etmesi insanda sinirlerine hakim olma duygusunu zedeliyor. Ben geçmişimle gurur duyuyorum, bugünümle de gurur duyuyorum. Kastımı aşan bir cümlem oldu. Ben 'dönek olmak katil olmaktan daha iyidir' dedim. Yine de içimden, ruhumdan gelen bir cümle değildir bu. Üzüldülerse, üzüntümü bildirmek isterim, sizlerden de özür dilerim.''

BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan da ''Fikirleriniz değişmiş olabilir, bu, siyasi dönekliktir. Bunda gocunacak ne var? Özür dileyecek bir şey görmüyorum ama 'katil' sözünden dolayı özür dileyeceksiniz'' dedi.

Görüşmelerin ardından yapılan oylamada BDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

aa

Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,548 µs