En Sıcak Konular

TBMM Darbe Komisyonu, Demirel ve Cindoruk'u dinleyecek

30 Mayıs 2012 17:45 tsi
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu Sözcüsü ve AK Parti Çankırı Milletvekili İdris Şahin, alt komisyonlar tarafından 1980 darbesiyle ilgili 60, 1960 darbesiyle ilgili 43, 28 Şubat süreciyle ilgili 180'in üzerinde ismin dinlenmesinin talep edild



Şahin, Meclis'te gazetecilere yaptığı açıklamada, komisyonun yaklaşık 2 saat süren toplantısında ana konuları ve alt komisyonların işleyiş tarzıyla ilgili ilgili müzakereleri sonuçlandırdığını belirtti.

Alt komisyonların, dinlenmesi için tespit ettiği isimlerin de ele alındığını ifade eden Şahin, 1980 darbesiyle ilgili 60, 1960 darbesiyle ilgili 43, 28 Şubat süreciyle ilgili 180'in üzerinde ismin dinlenmesinin talep edildiğini belirtti. Söz konusu isimlerin önemli bölümünün müşterek isimlerden oluştuğuna dikkati çeken Şahin, bu nedenle önce müşterek isimleri ayırıp, ardından alt komisyonların talep ettiği isimlerin netleştirileceğini kaydetti.

Ortak isimlerin, ana komisyon tarafından dinlenmesine karar verildiğini anlatan Şahin, dinlemenin, bu kişilerle yapılacak görüşmelerin söz konusu kişilerin yaş, sağlık durumu ve bulundukları illere göre planlanacağını söyledi. Şahin, ''Öncelikle Ankara'da dinlenmesi gerekenleri Ankara'da dinlemeye, Ankara dışında dinlenmesi gerekenlerin ise bulundukları mahallerde ya da evlerinde dinlemeye karar verdik'' dedi.

Komisyonun Numan Esin, Ahmet Er, Süleyman Demirel, Rahşan Ecevit, Hüsamettin Cindoruk ve Ahmet İsvan'ı ivedilikle dinlemeye karar verdiğini, bildirilen diğer isimlerin de netleştirileceğini bildiren Şahin, çalışmalar sırasında yeni isimlerin de belirlenebileceğini ifade etti. Şahin, 28 Şubat süreci ile ilgili dinlenmesi talep edilen isimler arasında 20'den fazla mevcut milletvekilinin de bulunduğunu belirtti.

Alt komisyonların yol haritalarını belirlediğini, başkanlarının söz alarak çalışmalarını ana komisyona aktardığını belirten Şahin, ana komisyon vasıtasıyla çalıştırılacak uzmanların listesinin komisyona ulaştırıldığını, bu uzmanların, komisyon bünyesinde çalıştırılması için kurumlarından davet edileceğini dile getirdi.

1945-1980 yılları arasında Meclis tutanaklarını araştırmak ve beyanları tespit edebilmek için 17 uzman görevlendirileceğini belirten Şahin, bu uzmanların da Meclis'ten temin edileceğini bildirdi. Şahin, 1945-1980 arasındaki ve 28 Şubat sürecine ilişkin siyasi olayların kronolojik olarak hazırlandığını, çalışmalarından bundan da yararlanacaklarını anlattı.

Bu haber 599 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,196 µs