En Sıcak Konular

Solcular, ırkçılara oy vermiş

30 Mayıs 2012 15:03 tsi
Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, 6 Mayıs seçimlerinde Altın Şafak'a oy verenlerin büyük bir bölümünün sol ideolojiyi desteklediğini ortaya koydu.

Yunanistan'da, 6 Mayıs seçimlerinde sürpriz yaparak, yüzde 7 oy oranıyla Parlamentoya giren aşırı sağcı Altın Şafak (Hrisi Avgi) örgütü üyelerinin karıştığı şiddet olaylarında artış gözlenirken, Atina'da bir banliyö tren istasyonunda Pakistanlı bir göçmen saldırıya uğradı.

Ayos Nikolaos istasyonunda dün akşam saatlerinde meydana gelen olayda, tren beklerken uğradığı bıçaklı saldırıda ağır yaralanan göçmenin Atina KAT Hastanesi'nde tedavi altına alındığı belirtildi.

Önceki gün de kent merkezindeki Omonia meydanındaki banliyö istasyonunda trene binen 33 yaşında Bangladeşli bir göçmen, Altın Şafak örgütü üyesi bir kişinin bıçaklı saldırısına uğramıştı. Atina Banliyö Trenleri (HSAP) çalışanları tarafından yapılan açıklamada, saldırganın olaydan önce "Altın Şafak'a şan ve onur" diye bağırdığı belirtildi.

HSAP açıklamasında ayrıca, son günlerde 20'şer kişilik gruplar halinde örgütlü bir şekilde banliyö trenlerine binen Altın Şafak üyesi yüzleri maskeli kişilerin vagonlarda rastladığı göçmenlere ırkçı sloganlar atarak sopalarla saldırdığı belirtildi.

Atina'da daha önce meydana gelen ırkçı saldırılarda da örgüt üyesi bir kişi 2 göçmeni otobüsten zorla indirmeye çalışmış, bir gazeteci de demir çubuklu saldırıya uğramıştı. Patra kentinde de göçmenlerin kaldığı eski bir fabrika binasına Altın Şafak üyesi göstericiler tarafından saldırı düzenlenmişti.

Altın Şafak'çılar sol eğilimli çıktı

Bu arada, Yunanistan'da yapılan bir kamuoyu araştırması, 6 Mayıs seçimlerinde Altın Şafak'a oy verenlerin büyük bir bölümünün sol ideolojiyi desteklediğini ortaya koydu.

Kamu araştırma şirketi GPO tarafından Altın Şafak'a oy veren seçmenler arasında yapılan bir ankette, katılımcıların yüzde 60'ı ülkedeki siyasi sisteme tepki olarak Altın Şafak'a oy verdiğini belirtirken, yüzde 29,3'ü de göçmenlerin ülkeden gitmesini istediği için örgüte oy verdiği belirlendi.

Anket sorularını yanıtlayan katılımcıların büyük bölümü ideolojik olarak aslında sol ve merkez sol eğilimli olduklarını belirtirken, daha önce Altın Şafak'a oy verenlerden yüzde 18,2'si 17 Haziran seçimlerinde tercihini Radikal Sol Koalisyon SYRİZA'dan yana kullanacağını söyledi.

A.A.



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,555 µs