En Sıcak Konular

Çin, Suriye'ye askeri müdahaleye karşı

30 Mayıs 2012 13:38 tsi
Çin, Suriye'nin geçen günkü Hula katliamının ardından bu ülkeye bir askeri operasyona yada zorla rejim değişikliğine karşı çıktığını yineledi ve tüm tarafları Kofi Annan'ın arabuluculuk çabalarını desteklemeye çağırdı.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Liu Weimin, Pekin'deki olağan basın toplantısında gazetecilerin Suriye ile ilgili sorularını cevaplarken, ülkesinin Suriye'ye askeri müdahaleye karşı olduğunu ve zorla rejim değişikliğini desteklemeyeceklerini ifade etti. Liu, Suriye krizinin çözümünde temel rotanın hala tüm tarafların tamamen Annan'ın arabuluculuk çabalarını desteklemesi olduğunu da vurguladı. Çin'in Suriyeli diplomatları sınır dışı edip etmeyeceği sorusuna da Liu, "Pekin'deki Suriye büyükelçiliği üzerinde herhangi bir etki olduğunu duymadım'' şeklinde cevap verdi.

Suriye hükümetine baskı yapmak için, ABD, Fransa, İngiltere, Almanya, İtalya, İspanya, Kanada ve Avustralya gibi ülkeler dün Suriyeli diplomatları sınır dışı etmeye başlamıştı.

Konuşmasında Liu, Suriye'nin geleceğine Suriye halkının karar vereceğini ifade etti. Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'ye silahlı müdahale yapmaları olasılığı bulunduğunu söylemiş ancak müdahalenin ön şartının Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nden izin almak olduğunu kaydetmişti. Hollande, bu konuda ABD, İngiltere ve Fransa'nın aynı düşüncede olduğunu dile getirmişti. BM Güvenlik Konseyi daimi üyelerinden Çin ve Rusya Suriye'ye her türlü müdahaleye karşı çıkıyor.

Öte yandan Suriye'de bulunan Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin ortak özel elçisi Kofi Annan, Suriye'deki bütün tarafların her türlü şiddete son vermeleri gerektiğini söyledi. Annan, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile yaptığı görüşmede, uluslararası toplumun Hula kasabasında meydana gelen kanlı katliama olan tepkisini iletti.

cihan


Bu haber 505 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,345 µs