En Sıcak Konular

Beşiktaş, Avrupa kupalarından men

30 Mayıs 2012 12:22 tsi
UEFA, Beşiktaş ile yaptığı görüşmelerin ardından kararını açıkladı. Yapılan toplantının ardından Beşiktaş Avrupa Kupaları'ndan 1 yıllığına men edildi.

UEFA, Beşiktaş Kulübü'nü Avrupa kupalarından 1 yıl men etti.

UEFA'nın Beşiktaş'ın finansal durumundaki sıkıntıdan dolayı 1 yıl men cezası verdiği belirtildi.

İkinci kez savunma yaptı

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, UEFA’nın siyah-beyazlı kulübü mali konularla ilgili Disiplin Komitesi’ne sevk etmesi nedeniyle ikinci kez kulübün savunmasını yapmak üzere Avrupa Futbol Federasyonları Birliği’nin (UEFA) merkezine geldi.

İsviçre’nin Nyon kentinde bulunan UEFA merkezine bugün TSİ 10.00’da avukat Emin Özkurt ve kulübün dış ilişkiler sorumlusu Emin Usta ile birlikte gelen Orman, UEFA disiplin müfettişinin ilk karara itirazı nedeniyle UEFA yetkilileri ile yeniden bir araya gelerek kulübün savunmasını yaptı.

Orman, toplantıya girişte yaptığı açıklamada, duruşmadan her türlü karar çıkabileceğini belirterek, ”Biz elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. İnşallah bu adımı da hızlıca aşar, Beşiktaş UEFA sürecinden geçer diye ümit ediyorum. Ama her türlü sonuç da çıkabilir” ifadesini kullandı.

Daha önceki toplantıya oranla zor bir toplantı beklediğini ifade eden Orman, şunları kaydetti: ”Hissiyatım öyle. İşin gerçeği şu. Savunduğumuz konu şu, biz yeni bir yönetimiz. Beşiktaş 110 senelik bir camia. Beşiktaş’a ceza vermenin hiç birşey kazandırmayacağını, bizim zihniyetimizi anlatıyoruz. Farklı olduğunu, bu şekilde hareket etmemizin daha doğru olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Onlar da bize duydukları güvenle ilk adımı geçtik. UEFA’nın bu tarz verdiği cezalar var, menler var. Bizim buradaki tek avantajımız, benim şahsiyetimde kulübün zihniyetini anlatmaktır. Onun için buradayız.” UEFA tarafından 30 Haziran 2011 ve 30 Eylül 2011 dönemlerine ilişkin olarak gerçekleştirilen denetimde Beşiktaş, UEFA Kulüp Lisans ve Finansal Fair Play Kuralları’nın 65. maddesindeki, ”Futbol kulüplerine vadesi geçmiş borçların olmaması” ve 66. maddesindeki ”Çalışanlara ve/veya vergi dairelerine vadesi geçmiş borçlarının olmamasına” ilişkin hükümlerle ilgili olarak, mevzuat ihlali gerçekleştirmiş olma ihtimali nedeniyle disiplin kuruluna sevk edilmişti.

Kulüp başkanı Orman ve avukatların Mayıs’ın ilk haftalarında yaptığı birinci savunma sonucunda UEFA tarafından siyah-beyazlı kulübe 500 bin evro para cezası verilmiş ayrıca 5 yıl içinde UEFA kriterlerine aykırı hareket edilirse, 2 yıl Avrupa kupalarına alınmayacağı belirtilmişti.



Bu haber 503 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,733 µs