En Sıcak Konular

Annan 'Ateşkes', Esad 'Terör Bitsin' dedi

30 Mayıs 2012 11:15 tsi
Annan 'Ateşkes', Esad 'Terör Bitsin' dedi BM Suriye Özel Temsilcisi Annan Suriye Devlet Başkanı Esad'la görüştü. Annan taraflara ateşkes, Esad muhaliflere desteğin kesilmesi çağrısında bulundu. Batılı birçok ülke Suriyeli diplomatları sınırdışı edeceğini duyurdu.

BİA nette yer alan habere göre; Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Kofi Annan'ın altı maddelik barış planının hayata geçebilmesinin "terörizmin sona ermesine bağlı olduğunu" söyledi.

Birleşmiş Milletler ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan ile Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad 108 kişinin öldüğü Hula katliamının ardından bir araya geldi.

Annan'ın sözcüsü Ahmed Fevzi'nin bildirdiğine göre görüşmede Annan Hula katliamının uluslararası düzeyde yarattığı endişeyi dile getirdi. Barış planının uygulanması gerekliliğini vurgulayan Annan Esad'dan cesur adımlar atmasını istedi. Bu adımların atılmaması ve tutukluların bırakılmaması durumunda planın başarıya ulaşmayacağını vurguladı.

Suriye devlet televizyonuna göre, Beşar Esad ise görüşmede planının başarısını "ülkedeki eylemlerin sona erdirilmesine, bu eylemlerin desteklenmesinin ve silah kaçakçılığının bitirilmesine" bağladı.

Esad'ın vurguladığı noktalardan biri de muhalifleri destekleyen, "barındıran ve silah sağlayan" ülkelerin de Annan Planı'na uymasının gerekliliğiydi.

15 aydır devam eden çatışmaların ardından Suriye'nin artık dönülmez bir noktaya geldiğini söyleyen Annan da hükümet destekli milislere ve savaşan muhalif güçlere çağrıda bulunarak şiddetten uzak durulmasını istedi.
Diplomatik baskı

Suriye'deki görüşmeler sürerken Annan'ın sözünü ettiği uluslararası tepkiler de diplomatik karşılığını buldu. Birçok Batılı ülke Suriyeli diplomatları sınırdışı etme kararı aldı.

Amerika Birleşik Devletleri, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya, Kanada, Avustralya, Hollanda ve İsviçre bu yöndeki kararını duyurdu.

Fransa Suriye'nin Dostları toplantısının da temmuz başında Paris'te yapılacağını açıkladı. 

Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,002 µs