En Sıcak Konular

KESK memur zammına karşı yürüdü

30 Mayıs 2012 11:15 tsi
KESK'e bağlı kamu emekçileri hükümetin yüzde 4 zammına karşı Taksim'de yürüyerek; '23 Mayıs'taki iradenize sahip çıkın' dedi.

BİA'nette yer alan habere göre; Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu'na (KESK) bağlı kamu emekçileri memura yapılan düşük zamma karşı Taksim'de yürüdü.

Kamu Görevlileri Hakem Heyeti, memur maaşlarına 2012 için yüzde 4+4, 2013 için de yüzde 3+3 zam yapılmasına karar verdi.
Sayıştay Başkanı Recai Akyel başkanlığındaki hakem heyetinin belirlediği rakamlar nihai. Hakem heyetinin belirlediği zam oranlarından, yaklaşık 2,6 milyon memur ile 1.9 milyon memur emeklisi yararlanacak.

Galatasaray Meydanı'nda bir araya gelen grup, "AKP zammını al başına çal" sloganıyla Taksim Meydanı'na yürüdü.
"Verginin yükü işçinin, emekçinin omzunda"

KESK İstanbul Şubeler Platformu adına açıklama yapan Arzu Erdoğan, Başbakan'ın açıklamalarına ve tehditlerine rağmen 23 Mayıs'ta 1,5 milyon kamu emekçisinin "grev hakkının olmadığını" boşa çıkarttığını söyledi.
Erdoğan, Adalet ve Kalkınma Partili (AKP) Bakanların "kaynak yok, ilave zam verirsek verileri arttırmak zorunda kalırız" açıklamalarıyla gerçekleri çarpıttığını söyleyerek "Bu ülkede herkes vergi yükünün işçi ve emekçinin sırtında olduğunu biliyor" dedi.

"Hükümet istihdama kaynak ayırarak, asgari ücreti vergi dışı bırakarak, temel tüketim malları üzerindeki KDV'yi sıfırlayarak, çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayabilecek ücret politikası uygulayarak sosyal devlet niteliğini geliştireceğine sermaye çevrelerinin çıkarını koruyor."
"Hakem Kurulu bağımlılığını ispat etti"

Erdoğan hükümetin "sermayeye bonkör, emekçiye cimri tutumu"nun toplu sözleşme görüşmelerinde bir kez daha görüldüğünü söyledi ve ekledi:
"Sadece 2009 Temmuz'undan bugüne kadar sermaye kesimine 157 milyar dolarlık kaynak aktarmayı öngörürken kaynak bulmakta zorlanmayan hükümetin kamu emekçilerine gelince kaynak yok denmesi asla kabul edilemez."
Erdoğan, Hakem Kurulu'nun verdiği zam önerisi ile tartışmalı olan bağımsızlığını kanıtladığını vurguladı; memurları 23 Mayıs'ya gösterdikleri iradeye sahip çıkmaya çağırdı. 

Bu haber 534 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,427 µs