En Sıcak Konular

MGK'ya dokunulmalı

30 Mayıs 2012 10:56 tsi
Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, tüm toplumsal kesimleri ortak bir platformda buluşturacak bir anayasa istediklerini açıkladı.

Çevik, ' Yeni anayasa’da değiştirilemez hükümlere yer verilmemeli, Milli Güvenlik Kurulu anayasal kurum olmaktan çıkarılmalı, Genelkurmay Başkanlığı da, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmalıdır” dedi.

Özgür İrade Platformu Başkanı Vakkas Çevik, tüm toplumsal kesimleri ortak bir platformda buluşturacak bir anayasa istediklerini açıkladı.

Anayasa sürecinin 4 yıldır devam ettiğini belirten Çevik, daha fazla zaman kaybına milletin sabrının kalmadığını vurguladı. Bazı siyasi hareketlerin sadece “istemezuk” dediğini öne süren Çevik, “Bu anlayış statükonun devamını istiyor. Mevcut statüko yeni toplumsal dönüşümün önüne engel çıkarıyor.

Ellerinde kaymakta olan jakoben gücü muhafaza etmek adına, militarist bir ferman olan darbe anayasasını savunuyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Önemli olan jakoben anlayışların ne istediği değil milletin neyi önemsediğidir. Millet referandumda yüzde 57.88 ‘evet’ oyu ile sivil bir anayasa istediğini belgelemiştir. Bu belgeyi mühürlemek siyasi partilerin boyunlarının borcudur” dedi.

İŞTE TALEPLER

Anayasa taleplerini de açıklayan Çevik, “Yeni bir Türkiye virajında olan meclis, uzlaşma kültürünü ön plana çıkararak gerilimden uzak durmalıdır. Gerilim sadece süreci tıkamaz, parlamentodan büyük beklentileri olan yurttaşları güvensizliğe iter. Anayasa öncelikle demokrat, özgürlükçü ve adil olmalıdır. Her şeyin temelinde olan insan, anayasa’da da merkeze alınmalıdır.

Vesayetsiz ve tam demokratik bir anayasa yapılarak, insana doğuştan verilen; dokunulmaz, vazgeçilmez ve devredilmez hak ve özgürlükler koruma altına alınmalıdır. Vicdan, din ve kanaat özgürlükleri genişletilmeli, ifade özgürlüğü serbest bırakılmalıdır. Partilerin siyaset yapmasını zorlaştıran yasaklara son verilmeli, çift başlı yargı sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Yeni anayasa’da değiştirilemez hükümlere yer verilmemeli, Milli Güvenlik Kurulu anayasal kurum olmaktan çıkarılmalı, Genelkurmay Başkanlığı da, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlanmalıdır” dedi.

Bu haber 483 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,805 µs