En Sıcak Konular

Şikede 3 Temmuz yüzleşmesi

30 Mayıs 2012 09:53 tsi
Şike davasında 11 ay sonra Yıldırım ile Şener çapraz sorguda karşı karşıya geldi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan şike davasında duruşmaya ilk kez katılan tutuksuz sanık Trabzonspor Başkanı Sadri Şener’in çapraz sorgusu yapıldı. Yıldırım, Şener’e “Devletten para aldınız mı” diye sordu. Bordo-Mavililerin başkanının, “Biz stada 15 milyon harcadık. Devletten para tabii ki alacağız. O stat devletin stadı, bizim değil. Çevresini de süsleyeceğiz’’ demesi üzerine Yıldırım, iddianamede yer alan ve ‘şifre’ olduğu iddia edilen “tarla’’ kelimesine atıfta bulunarak, “Bu süsleme de, bizim tarla gibi’’ diye konuştu. Yıldırım’ın bu sözleri üzerine Şener ve salondakiler gülüştü.
 
Karabük cevabı
 

Yıldırım’ın, “Ben silahlı örgüt yöneticiliği ve şikeden suçlanıyorum. 1995 yılında 92 milyonluk ihaleyi kendisine verdim mi, vermedim mi? Kenan Yaralı’ya 500 bin dolar vererek yardım etmem şike konusu oluyor’’ ifadelerini kullandı.
 
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener de “Yardım etmez’ diye bir ifadem yok. Ama o dönemde başkan değildim’’ diye konuştu. Aziz Yıldırım söz alarak, “Karabük’e teşvik pirimi gönderdiniz mi?" diye sordu. Sadri Şener ise, “Gördermedik” dedi. Bu sorunun ardından Sadri Şener’in ifadesi tamamlandı.
 
Yıldırım, bazı tapelerin iddianameye girmediğini belirterek, “Poşuya 11 yıl ceza veriliyor. Yumurtaya 5 yıl ceza veriyorlar. Ama bazılarının siyaset görüşmeleri var. ‘Başbakan biter’ şeklindeki konuşmaya suç duyurusu bile yapılmıyor. 11 aydır yatıyorum’’ dedi.
 
Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci’nin, “Poşu diye bir şey yok. Poşudan dolayı kimseye 11 yıl verilmez. Teröristleri savunmaya girme’’ dedi. Çapraz sorgusu yapılan Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, Yıldırım’ın “GSGM’den gelen 6,5 milyonu şikede ve teşvikte kullandınız mı’’ sorusuna “Hayır’’ cevabı verdi.
 
Yıldırım’ın ‘’Faturası var mı’’ sorusuna karşılık “Aziz Bey çok merak ediyorsa faturaları göndeririz’’ diye konuştu. Yıldırım’ın “Bana değil, mahkemeye gönder’’ dediği Şakar “Merak eden sizsiniz’’ şeklinde cevap verdi.
 
Topuk Yaylası gerginliği
 
Yıldırım’ın, Şakar’a ait olduğu belirtilen telefon dinleme kayıtlarını okuduğu sırada, Şakar’ın, “Bunlar mecazi manada söylenen sözler’’ beyanında bulunması üzerine salondaki sanık ve sanık avukatları güldü. Şakar da Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a hitaben, “Siz de Topuk Yaylası’nın hesabını verirsiniz’’ ifadelerini kullandı.
 
Hocaya okutturuyor musun?
 
Şakar'ın, kayıtlarındaki "Hocaya okuttuk" ifadesi üzerine Ekinci, Yıldırım’a Cübbeli Ahmet Hoca'yı kastederek, "Sen de okutturuyor musun" diye sordu. Yıldırım "Okuyor tabii" dedi.
 
Duruşmada, Nevzat Şakar'ın konuşmalarının olduğu telefon dinleme kayıtlarının okunulması sırasında, ''Hocaya okuttuk '' ifadesinin geçmesi üzerine Mahkeme Başkanı, Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen ve Aziz Yıldırım ile aynı cezaevinde kalan Ahmet Mahmut Ünlü'yü kast ederek Aziz Yıldırım'a, bir soru yöneltti. ''Hoca senin yanında. Sen de okutturuyormusun'' diye sordu. Yıldırım da, ''Okuyor tabii. Boyuna kendi için de, bizim için de okuyor'' ifadelerini kullandı.
 
Şakar "Reşat diye biri aradı ve 'Nefesi kuvvetli bir hoca var. 300 bine bize şampiyonluğu kazandırır' dedi. Ben de git lan dedim" ifadelerini kullandı. Yıldırım ise Şakar'a "Cübbeli bana bedava dua okuyor. Kazık mı yediniz? 300 bin TL fazla değil mi?" cevabını verdi.
 
Nevzat Şakar, avukat Ali Rıza Dizdar'ın ''Türk futbolunun, kirli oyun olduğuna inanıyor musunuz? '' şeklindeki sorusuna, ''Evet inanıyorum. Aldığım duyumlara göre. Zaten bu duyumlar olmasaydı bu insanlar burada olmazdı'' yanıtı ile sözlerini noktaladı.
 
Vederson’un çelişkisine tepki
 
Vederson, Trabzon-Bursa maçından önce Fenerbahçe'nin kendisine teşvik verdiği şeklindeki suçlamayı kabul etmedi. İstanbul’a geldiğinde Samet Güzel ile bir ofiste görüştüklerini belirten Vederson, “Ben de tam olarak neyle ilgili görüşeceğimi bilmiyorum. Oraya çağırdılar" dedi. Mahkeme Başkanı, "Az önce alacaklarım için dedi. Şimdi bilmiyordum diyor" diye tepki gösterdi.
 
Vederson, "Ofisteki görüşme alacağım ile ilgili oldu. Alacaklarımı görüştüm" demesi üzerine Mahkeme Başkanı, "Demin para değil öylesine konuştuk dedi. Sen tercümeyi doğru yapmıyorsan sıkıntı olur, gereğini yaparız sonra" diye tercümanı uyardı.
 
Çay bile ısmarlayamazsınız
 
Futbolda şike iddialarına ilişkin açılan davada tanık olarak dinlenen Ufuk İskender, sanık Korcan Çelikay'ın şike ile ilgisinin olamayacağını söyledi. İskender, şike ile ilgili herhangi bir bilgisinin olmadığını ifade ederek, "Ben Korcan Çelikay, İlhan Ekşioğlu ve Yusuf Turanlı ile bir yerde oturup sohbet ettik. Ben gittikten sonra yine onlar oturmaya devam etti. Benim yanımda şike ilgili bir şey konuşulmadı. Ben Korcan'ı yetiştiren kişiyim. Biz otururken Yusuf'u ben aradım. Biz çağırdık Yusuf'u" dedi. Avukatların soruları üzerine İskender, savcılık veya emniyette ifadeye çağrılmadığını söyledi. İskender, Korcan'ın şike yapmayacağını söyleyerek, "Ona çay bile ısmarlayamazsınız" dedi.
 
Şakar’ın ses kaydı dinletildi

 
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar'ın bazı kayıtlara "Öyle değil böyle" şeklinde itiraz etmesi üzerine Mahkeme Başkanı Ekinci devreye girdi. Şakar'ın telefon ses kaydını salona dinletti. Ekinci, "Normal telefonda arayacağım niye diyor?" demesi üzerine Şakar, "Kendisi 'Şarjım bitiyor' dedi. O yüzden normal telefondan arayacak" diye yanıt verdi. Mahkeme Başkanı ise "Bu görüşmede şarjım bitiyor demiyor ama" diyerek Şakar’ı eleştirdiği gözlendi.
 
Yanlış yere oturdun uyarısı
 
Trabzonspor Başkanı Sadri Şener önce izleyicilerin bölümüne oturdu. Şener, uyarılmasının ardından sanıkların oturduğu bölüme geçti. Duruşma nedeniyle adliye çevresinde de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Spor polisi, Çevik Kuvvet ve sivil polisler adliyeyi sıkı bir güvenlik çemberine aldı. Polis köpekleri de adliye çevresine yerleştirildi. Adliye içinde de duruşmanın yapılacağı salonun katında barikatı oluşturuldu.
 
bugün


Bu haber 521 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,080 µs