En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Özür dilemedikçe Uludere yakandan düşmeyecek

29 Mayıs 2012 14:51 tsi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın çıkıp milletten açıkça özür dilemedikçe Uludere'nin yakasından düşmeyeceğini söyledi.

Partisinin Meclis Grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, patates üreticisinin sorunlarını her yerde dile getireceklerini ifade etti. "Esnaf gidip AKP'ye oy verdi, AKP esnafın sonunu getirdi." diyen Kılıçdaroğlu, eksik olanın siyasi iktidarı olduğunu, onu iktidara taşıyanın da çiftçi olduğunu ifade etti.

Demokrasilerin bir kişinin ağzına geleni söylediği rejimler olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, asıl olanın kurumlar olduğunu kaydetti. Yürütme organının her şeye müdahale etmesi halinde orada demokrasiden ve kaliteden söz edilemeyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, "Demokrasiler bir kişinin istediği gibi at oynattığı rejimler değildir. Aslonan kurumlardır. Milli iradeyi bu kurumlar kullanır. 21. yüzyılda medyadır. Halkın sesidir. Ama bir kişi bu kurumlara baskı kurarsa orada demokrasiden söz edilemez." dedi.

Tutuklu milletvekilleri konusuna da değinen Kılıçdaroğlu, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i eleştirdi. Çiçek'in elinden bir şey gelmediğini söylediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Elinden bir şey gelmiyorsa neden boyundan büyük işlere kalkıştın? Bunun hesabını sormayacak mıyız?" diye konuştu. "Sen artık TBMM koltuğunda rahat oturamazsın." diyen Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin zorlu bir süreçten, diktatörlükten geçtiğini iddia etti.

CHP dışında kimsenin konuşmadığını savunan Kılıçdaroğlu, basın konusunda geçen haftaki konuşmalarını hatırlattı ve Başbakan'ın 'tasma' ifadesine karşı basının gösterdiği tepkisizliği eleştirdi.

"Israrla hemen hemen her konuşmada özel görevli mahkemelerin operasyon mahkemesi olduğunu, talimat aldıklarını, Başbakan'ın iki dudağına baktığını biliyoruz. Cumhurbaşkanımız da söyledi. Ulaştırma Bakanı da söyledi; bu mahkemeler sınırları aşıyorlar dedi. Bu kadar insan mağdur olduktan sonra mı aklınız başınıza geldi?" diyen Kılıçdaroğlu, Uludere olayında istihbaratı kimin verdiğini sorduklarını, Amerika'da bir gazetenin açıkladığını ifade etti.

"Ama bizimkiler hemen halvet açıklama yaptı, yalanladılar. Ama onlar gazete haberlerinin arkalarında durdular. Sonra ne dediler; Obama'yı zor duruma sokuyormuş. Sana ne Obama'dan." diyen Kılıçdaroğlu, "Şimdi başka bir itiraf çıktı. Uludere'de insanlar öldürüldü benim sonradan haberim oldu. Bir ülkeyi yöneten kişi taşeronların emriyle yönetiyorsa kendini Başbakan olarak görmesin. Kimse seni iplemiyor bile. Bir Başbakan bu kadar aciz olamaz. Bunu biz desek kıyamet kopardı. İdris Naim Şahin, bakanların konuştuklarını açıkladı ama tepki gelince sazı Hüseyin Çelik eline aldı. Bunlar insani açıklama değilmiş. Şimdi bunların hepsi insani sadece o mu değil. Başbakan sen Şahin'i mi, yoksa Çelik'in yanında mı duruyorsun? Sen ülkeyi yönetemiyorsun demektir. Kendi konuştu ne oldu daha fazla berbat etti." şeklinde konuştu.

BU İŞTE ZAMAN AŞIMI YOKTUR, BU İŞTEN KURTULAMAZSIN

Başbakanın kürtajın bir cinayet olduğunu, her kürtajın bir Uludere olduğunu söylediğini aktaran Kılıçdaroğlu, "Uludere'yi unutturacak ya. Hangi mantıkla söylenir bu? Bilinç altına yerleşmiş. Uludere konusunda çıkıp ve net özür dilemediğin sürece bu senin yakandan düşmeyecektir. Başkası da diyor ki 'bekleyin soruşturma sonucunu.' Şimdi mahkeme arıyorlar Deniz Feneri gibi olacak. Bu olayın ayrıntılarını herkesin öğrenme hakkı vardır. Sorumlu hükümettir. Meclis yetkiyi hükümete verdi. Kim sorumlu? Hükümet sorumlu, daha ne arıyorsunuz ki. Sen bu işten kurtulamazsın. Bu işte zaman aşımı yoktur. Terör bizim en büyük sorunumuz. 30 yıldır çözülemiyor. Hükümet programında böyle bir konu zaten yok. Uludere'ye gittiler katliama olanak sağladılar. Biz bile getirdik. Kahramanmaraş'ta jandarma aracına çarpıyor, süratli bir şekilde devam ediyor, 90 kilometre hızla. Bunu sordum cevabını bugün verdi bana, ya içinde sivil varsa diye. Buyurun kafaya bakın. Bunu izleyeceğiz diyor. İşte bunların mücadelesi bu. Teröre karşı bu kadar sığ bir anlayış olabilir mi? İlla savunacak hata yaptığını kabul et. Sen postmodern bir diktatörsün. 139 kişi faili meçhule gitti. Gözaltında ölenlerin sayısı 322, işte bizim demokrasimiz bu. Kimse onu demokrasi hayranı görmesin." dedi.

(CİHAN)

Bu haber 600 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,955 µs