En Sıcak Konular

IMF Başkanı Yunanlıları çok kızdırdı

29 Mayıs 2012 10:26 tsi
IMF Başkanı Yunanlıları çok kızdırdı Yunan siyasi partileri, Yunanistan halkını daha fazla vergi ödemeye çağıran Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'a tepki gösterdi. Parti liderleri Lagarde'ın Yunan halkına hakaret ettiğini öne sürdü.

Yunanistan'da siyasi partiler, Yunanlıları daha fazla vergi ödemeye çağıran Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'a tepki gösterdi.

Parti liderleri Lagarde'ın Yunan halkına hakaret ettiğini öne sürdü.

Lagarde, İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesine mülakatında Yunanlıların borcunu ödeme zamanının geldiğini söylemişti.

IMF Başkanı, "Atina denince aklıma vergi ödemeyen insanlar da geliyor. Bu insanlar kendi sorunlarını kendileri çözmeye çalışmalı. Nijer'in küçük bir köyünde, üç kişi oturdukları sıralarında günde iki saat eğitim gören okuma heveslisi çocukları daha çok düşünüyorum. Her zaman aklımdalar. Çünkü Atina'daki insanlardan daha fazla yardıma ihtiyaçları var" demişti.

Facebook'ta öfke

Christine Lagarde, Facebook sayfasına yazılan binlerce öfke dolu mesaja yanıt olarak "Yunanlılara çok sempati duyduğunu ve karşı karşıya oldukları zorlukları bildiğini" belirterek "IMF mevcut krizi atlatmaları için Yunanistan'a bu nedenle yardım ediyor" dedi.

Sosyalist PASOK lideri Evangelos Venizelos bir seçim mitinginde Lagarde'ın Facebook mesajına teşekkür etti, "Ama kimse Yunan halkını aşağılayamaz" dedi.

'İstifa etmeli'

17 Haziran'daki genel seçimlerin favorisi olarak görülen sol ittifak Siriza'nın lideri Aleksis Çipras ise "Yunanistan'da aradığımız en son şey O'nun sempatisi. Yunanlı çalışanlar dayanılmaz derecede ağır olan vergilerini ödüyor. Lagarde vergi kaçıranlar için PASOK ve Yeni Demokrasi'ye (önceki koalisyon ortakları) iki yıl boyunca neden büyük paraya dokunmadıklarını ve sıradan çalışanların peşine düştüklerini sormalı" dedi.

Fransız Kadın Hakları Bakanı Nejat Vallaud-Belkacem "Lagarde bu açıklamayı hiç yapmamalıydı. Sözleri çok basit ve basmakalıp. Bence bugünlerde başkalarına ders vermekten kaçınmalıyız" dedi.

Fransız Sol Parti Eş-Başkanı Jean-Luc Melenchon da "Yunanlılara bu tarzda konuşma hakkını nereden buluyor?" dediği Lagarde'ın istifa etmesini istedi.

BBC



Bu haber 831 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,034 µs