En Sıcak Konular

Rahşan Ecevit'in derdi irtica

28 Mayıs 2012 21:17 tsi
Rahşan Ecevit'in derdi irtica Rahşan Ecevit, Ergenekon sürecini ve Haberal'a yönelik eleştirileri değerlendirdi.

Rahşan Ecevit Ergenekon tutuklusu milletvekili Mehmet Haberal konusunda sessizliğini bozdu! ''Recai Birgün'ün söylediği birçok şey hayal'' diyen Rahşan Ecevit 'yanlış tedavi iddialarına' cevap verdi ve Haberal için "mağdur insana bir de ben vurmak istemiyorum" diye konuştu.

Bülent Ecevit'in doğum gününde NTV'ye özel açıklamalar yapan Rahşan Ecevit, bu sıralarda oldukça yoğun. Zira 1960'lardan başlayarak Ecevit'le geçirdiği yılları kitaplaştırıyor. Adı 'Bülent ve Ben' olacak kitabı sonbaharda bitirmeyi planlıyor.
 
Rahşan Ecevit, son günlerde Ergenekon davasıyla yeniden gündeme gelen Bülent Ecevit'in hastalığı "Mehmet Haberal'ın komplosuydu" iddiasını ilk kez yanıtladı.
 
"Haberal, şu anda mağdur. Mağdur olan insan hakkında ileri geri konuşmak, bir de ben vurmak istemiyorum. Recai Birgün'ün söylediği birçok şey hayal ürünü ama ayrıntılarına girmek istemiyorum. Doktor olarak yanlış tedavi yapılmadı. Ama burada yapılan başka bir şey vardı; Bülent Bey'in hastalık durumunu sona erdirmediler. İyiydi ama hasta gösterdiler. Bülent filibit hastası oldu. Herkes olur ama o abartıldı. Kaburga kemiği çatladı. Sonradan öğrendik ki bu yaşta kendi kendine geçebilirmiş, buna rağmen o da abartıldı. Hüsamettin Özkan hastalıkları abartılı olarak yaydı"
 
Rahşan Ecevit, hastaneden ayrıldıktan sonra yaşananları da anlattı.
 
"Hastaneden kaçıp eve geldik. Her gün değişik uzmanlık alanında bir sürü doktor eve geldi. Bülent onlar gelmeden önce pijamalarını giyip yatağa girerdi. Evde onun dışında normal hayatımızı yaşardık. Bir gün doktorlar da biz de bıktık. Onlar da gelmez olunca biz de keyfimize baktık"
 
"ECEVİT NEDEN ÇEKİLMEDİ?"

Rahşan Ecevit, kamuoyundaki baskılara rağmen Bülent Ecevit'in o dönem başbakanlıktan neden ayrılmadığını da açıkladı:
 
"Bülent'in çekilmemesinin tek nedeni Türkiyeyi bekleyen ve şu an yaşadığımız bu yeni süreçti. İrticanın önünü kesmek için çekilmedi. İnsanlar daha çok enteller satranç oynadılar. Bir kaç hamle ötesini görmelerini bekliyorduk. Bir adım attıklarında neler olacağını görmelerini istiyorduk. Tek adım sonrasında neyle karşılaşacaklarını hesaplayamadılar. Böylece milleti ikiye böldüler Cumhuriyetçiler ve Şeraitçılar diye..."
 
CHP'Yİ AYIPLADI!

Darbeden sonra Bülent Ecevit'le birlikte Hamzaköy'de zorunlu ikamete tabi tutulan Rahşan Ecevit, 12 eylül darbecilerinin yargılanması konusunda ise ümitli değil...
 
"Olan olmuş şimdi yargılanması neye yarar? O insanların pek çoğu öldü zaten, hayatta değiller. Şimdi bir yüzleşme yaşanıyor. Darbeler olduğunda herkes önce heyecanlanıyor aradan yarım saat bir saat geçtikten sora olmamalıydı deniyor, sevinç sönüyor. Darbeler asla olmamalıydı."
 
Rahşan Ecevit'in CHP'ye yönelik eleştirileri de var.
 
"CHP'yi ayıplıyorum. Şu sırada etkili muhalefet yapmak yerine kendi içlerinde mevki kavgası yapıyorlar. Bu duruma çok üzülüyorum. Kılıçdaroğlu'ndan ümitliyim. Yeni bir kadro kuruyor. Eğer kadro kurmasına izin verilirse etkili bir muhalefet yapmasına izin verilirse iyi olacak diye düşünüyorum"


Bu haber 1,022 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,542 µs