En Sıcak Konular

Bulgaristan'da Suriye topantısı

28 Mayıs 2012 21:57 tsi
Suriye muhalefeti, Bulgaristan'da koordinasyon toplantısı yaptı.

Suriye'deki muhalefet temsilcileri, Bulgaristan'da koordinasyon toplantısı yaptı. Bulgaristan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov'un himayesinde Sofya'ya 60 kilometre uzaklıktaki Pravetz şehrinde yapılan toplantıya Suriye Ulusal Konseyi, Suriye Kabile Temsilcileri Birliği ve Suriye Kürt Ulusal Konseyi'ni temsil eden 40 üst düzey yetkili katıldı.

İki gün süren görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Dışişleri Bakanı Nikolay Mladenov, ''Hula'daki olayları göz önünde bulundurarak, uluslararası topluluğu, kanlı olaylara son vermek üzere daha aktif rol oynamaya ikna etmek için elimizden geleni yapacağız'' ifadesini kullandı.

Suriye'deki üç muhalefet gücünü bir araya getiren toplantıda, Beşar Esed rejimine ve ülkedeki kanlı çatışmalara son verilmesine ilişkin yapılacak çalışmalar konusunda hazırlanan bir bildiri kabul edildi.

Uluslararası topluluğun, bugüne kadar kabul ettiği kınayıcı diğer tüm bildirilerin yetersiz kaldıklarını ifade eden Suriye muhalefeti, bugün onayladıkları bildiride şu ifadelere yer verdi:

''Birleşmiş Milletler'i, çok daha kararlı ve tartışmasız girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz. Burada bulunan üç örgüt, Esed rejiminin tamamen yok edilmesinin gereğini bir kez daha vurgulamaktadır.''

Arap ve İslam ülkelerinden de bu konuda destek isteyen Suriye muhalefeti, Esed rejimini destekleyen ''Rusya ve Çin'' gibi ülkelerin, tutumlarını gözden geçirip Suriye'deki demokrasi isteğine destek vermeleri çağrısında da bulundu.

Suriye Kabile Temsilcileri Birliği'ni temsil eden Ueinan El Cabra Assi, ''Bu toplantı, aramızdaki güç birliğini bir kez daha kanıtlayarak, Esed rejiminin sonunun yakın olduğu mesajını vermektedir'' dedi.

Suriye Ulusal Konseyi Başkanı Burhan Ghalyun, ''AGİT, üzerine düşen sorumluluğu almazsa, Suriye'nin Dostları Grubu bunu yapar'' diye konuştu.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nden Abülhakim Başar da muhalefetin birlik ve beraberliğinin, başarıyı garantileyeceğini savundu.

Katılımcılar, aralarındaki koordinasyon çalışmalarını sürdüreceklerini bildirdiler.

 

Bu haber 622 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,163 µs