En Sıcak Konular

Yargıtay tekbir getirmeye 'örgüt propagandası' dedi

28 Mayıs 2012 17:23 tsi
28 Şubat mağduru Yakup Köse'ye şok ceza... İBDA-C üyesi olmakla suçlanarak 14 yaşında girdiği cezaevinden 10 yıl yattıktan sonra 2004'te çıkan Köse, bu defa 1999'da Bandırma Cezevinde kaldığı sırada tekbir getirdiği için 1 yıl yatacak.

Yargıtay tarafından 2 Mayıs'ta onanan kararla ilgili konuşan Avukat Müşir Deliduman, "Bu kararla Yargıtay, tekbir getirmeye örgüt propagandası demiş oldu" dedi.

ALLAHUEKBER DEDİM

1999'da Bandırma Cezaevinde kaldığı sırada çok baskı gördüğünü söyleyen Köse baskıların sürdüğü sırada bir gün koğuş bahçesine çıkıp tekbir getirmeye başladığını belirterek, orada attığı ve tekbirin yıllar sonra Yargıtayca onanmış bir yıllık hapis cezasına dönüştüğünü anlayamadığını söyledi. Köse, 'Bana ceza veren cezaevi idaresi olayı adli mercilere de taşıdı. Şu an Ergenekon Avukatı olan Metin Çetinbaş ve ekibi benim hakkımda, çektiğim ceza gereği zaten örgüt üyesi olmaktan ceza yatmama rağmen, yeniden örgüte yardım ve yataklık yapmaktan bana dava açtı. Ben 'Allahuekber' dedim. Bu söz nasıl örgüt propagandası oluyor, biri bunu açıklasın' dedi.

'YATTIĞI YILLARDAN DÜŞÜLSÜN'

Kararın kesin olmasına karşın, onanan ceza için girişimde bulunduklarını belirten Köse'nin Avukatı Müşir Deliduman, kararın kesin olduğunu söyleyerek son adım olarak Köse'nin daha önce yattığı cezalardan düşülmesi talebiyle 'Mahsup Dilekçesi' verdiklerini söyledi. Köse'nin daha önce 10,5 yıl hapis yattığını ancak Ceza Kanunu'nda 2005'te yapılan değişiklikle Köse'nin fazladan yattığının ortaya çıktığını söyleyen Deliduman, 'Şimdi biz, kesinleşen bu 1 yıllık cezanın fazladan yatılmış olunan 10,5 yıldan düşülmesini talep ettik' dedi.

Yeni Şafak



Bu haber 643 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    10,270 µs