En Sıcak Konular

İstanbul’a 55 milyar liralık yatırım

28 Mayıs 2012 16:21 tsi
İstanbul’a 55 milyar liralık yatırım Binali Yıldırım, İstanbul’da, bir bölümünün yapımı süren 55 milyar liraya mâl olacak 7 proje üzerine çalıştıklarını söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'da, bir bölümünün yapımı süren 55 milyar liraya mâl olacak 7 proje üzerine çalıştıklarını söyledi.

İstanbul-İzmir otoyolu kapsamında İzmit Körfezi'ne yapılacak asma köprünün rüzgar testleri için Milano'da bulunan Bakan Yıldırım şunları söyledi: "Halen İstanbul için süren 7 büyük projemiz var. Avrasya geçişi, Marmaray, Ankara-İstanbul Hızlı Treni, 3'üncü boğaz köprüsü, 3'üncü havalimanı, İzmir-İstanbul otoyolu ve Kanal İstanbul. Toplam yatırım 32 milyar dolar. Bunun 10 milyar dolarını öz kaynaklardan, kalanını yap-işlet-devret ile yapacağız. 3'üncü boğaz köprüsü ile İzmit Körfez Geçişi'ni 3 yıl içinde aynı anda bitirmeyi planlıyoruz.

150 milyon yolcu

İstanbul'a 3'üncü havalimanı için hazırlıklar son aşamaya geldi. Yerini belirledik. Yılda, 150 milyon yolcu kapasiteli olacak. 5 pisti ile aynı anda iniş ve kalkışa uygun olacak. İlk bölümünü 3 yıl içinde bitireceğiz. Gecikmelerin bir sorun olduğu ortada. Atatürk Havalimanı kapasitesinin 2 katı çalışıyor. Böyle bir havalimanı dünyanın hiçbir yerinde yok. Arkadaşlarımız olağanüstü çalışıyor. 2003'te 8 milyon olan yolcu sayısı 2011'de 38 milyona çıktı. İlave pist çok maliyetli. Çünkü 5 bin konut yıkmanız lazım. 5 milyar dolar ve çok zaman harcamak lazım. Peki 3 yıl ne yapacağız? Kalkış sürelerini kısaltmaya çalışıyoruz. Rötarları katlanılabilir düzeye getirmeye çalışıyoruz.

Ankara metrosu

Ankara metrosu çok gecikti. Çayyolu-Kızılay ve Batıkent-Sincan hattını 2013 sonuna kadar bitireceğiz. Tandoğan–Keçiören ise 2014'te hizmete girecek. 2 yıl bu iş için çok kısa. O yüzden uykularımızı kaçırıyor bu iş."

Torunlar büyüyor, onlarla ilgileniriz

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ak Parti'deki 'üç dönem kuralı' için de "Ben Türkiye tarihinin en uzun süreli ulaştırma bakanıyım. Tüm cumhuriyet hükümetlerinde ulaştırma bakanlarının ortalama görev süresi 8.5 ay. 8.5 ayda tebrikleri kabul eder, brifing alır ve sonra da eşyalarınızı toplarsınız. 10'uncu yıldayız. ulaştırmanın her alanında çağ atladık. Başbakanımız görev verdi, yaptık. Hiçbir şey olmazsa torunlarımız büyüyor. Onlarla ilgileniriz" dedi.

Bu haber 891 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,104 µs