En Sıcak Konular

Mısır seçimlerinde hile iddiası

28 Mayıs 2012 16:04 tsi
Mısır'daki cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda gayrı resmi sonuçlara göre yüzde 19 oy alarak dördüncü olan bağımsız aday Abdulmunim Ebu'l-Futuh, seçimlere hile karıştırıldığını, bu nedenle iptal başvurusu yaptıklarını söyledi.

Ebu'l-Futuh, düzenlediği basın toplantısında, ikinci tur oylamada seçimin galibi olan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) adayı Muhammed Mursi'yi destekleyip desteklemeyeceği yönündeki sorulara, "Resmi ve kesin sonuçlar açıklanmadan bir şey söylemek istemiyorum. Bu konuyla ilgili açıklamayı resmi sonuçların belli olmasının ardından yapacağım" yanıtını verdi.

HİLE VE USULSÜZLÜKLERİ ÜÇ BAŞLIK ALTINDA TOPLADI

Seçimin ilk tur oylamasında yapılan usulsüzlükler ve hileleri üç başlık altında toplayan Ebu'l-Futuh, kendi seçim kampanyası için çalışan müşahitlerin sandık başlarında durmalarına izin verilmediğini, seçimin birinci gününü ikinci gününe bağlayan gece, sandıkların gözlerden ve müşahitlerden uzak tutulduğunu, ülke genelinde rakip adaylar tarafından halka dağıtılan paranın kişi başına 1000 Cüneyh'e (250 TL) kadar çıktığını, Yüksek Seçim Kurulu'nun seçmen listelerini vermediğini iddia etti.

Yaptıkları incelemelerde, ordu mensuplarının ve seçmen olmayan kişilerin oy kullandığını tespit ettiklerini savunan Ebu'l-Futuh, seçim sonuçlarının incelenmesi için itirazda bulunduklarını hatırlattı.

Bu arada Mısır Yüksek Seçim Kurulu, seçimlerle ilgili yapılan bütün itirazların reddedildiğini duyurdu.

PARTİ KURMASI BEKLENİYOR

Siyasi yaşamına nasıl devam edeceğinin gelecek günlerde belli olacağını kaydeden Abdulmunim Ebu'l-Futuh, "Bu seçimlerden biz birinci çıksak dahi, seçimlerin temiz olduğunu söylememiz mümkün değildi" diye konuştu.

Seçimlere bağımsız aday olarak katılan İslami eğilimli Abdulmunim Ebu'l-Futuh, kampanyasına katılan gönüllüler ile yapacağı toplantı sonrası, parti, siyasi hareket veya başka bir kurum kurup kurmayacaklarının karara bağlanacağını açıkladı. Siyasi gözlemciler bu hareketin partiye dönüşeceğini tahmin ediyor.

Abdulmunim Ebu'l-Futuh, cumhurbaşkanı adaylığını açıkladıktan sonra yönetim kurulu üyesi olduğu Müslüman Kardeşler Cemaati'nden ihraç edilmişti.



Bu haber 597 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,530 µs