En Sıcak Konular

Masadan kalkan taraf olmayacağız

28 Mayıs 2012 14:29 tsi
Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, 'Masadan kalkan taraf olmayacağız' dedi.

Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili olarak, "Masadan kalkan taraf olmayacağız" dedi. Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yeni Anayasa yapım sürecinde muhalefetten ve CHP Milletvekili Kamer Genç'ten gelen 'Kansa kan, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele' şeklindeki açıklamalarına tepki göstererek, "Bazıları çıkıyor, 'silahla biz şunu yaparız' diyor. Madem sen silahla Ankara'ya parlamentoya gelecektin, o dağı niye bıraktın, orada kalsaydın" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından Rixos Otel'de düzenlenen 2011 yılı İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'ne katıldı. Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın da katıldığı ödül töreninde, 2011 yılında ilk 10'a giren ve ihracat şampiyonları listesine girmeye hak kazanan şirket yöneticilerine ödülleri verildi. Başbakan Erdoğan ihracat şampiyonlarına ödüllerini verirken Bakan Çağlayan da kendisine eşlik etti.

Ödül töreni sonrasında bir konuşma yapan Başbakan Erdoğan, bir süre önce 2023 hedeflerini açıkladıklarını hatırlatarak, 2023 için açıklanan 500 milyar dolar ihracat rakamını Türkiye İhracatçılar Birliği'nin benimsediğini söyledi. TİM'e bu konudaki gayretleri için teşekkür eden Erdoğan, "Bu tabii ki bizim için bireysel bir mesele değil, bu bizim için tabii ki bir milli meseledir" dedi.

9 senede ihracatın 3.75 kat, yani yaklaşık 4 kat arttığını söyleyen Erdoğan, bu artışın ayrıca bir kriz döneminde sağlandığına dikkat çekti. "Bizim en çok ihracat yaptığımız bölge Avrupa Bölgesi'dir" diyen Erdoğan, Avrupa'da kriz yaşanmasına rağmen bu 4 katlık artışın sağlandığını ifade etti. 11 yıl sonra bir 4 kat daha artış sağlanması durumunda 500 milyar doların üzerine çıkılabileceğine vurgu yapan Başbakan Erdoğan, "Türkiye'yi ortalama yüzde 5 oranında büyüttük ve milli gelirimizi 3,3 kat artırdık" diye konuştu.

"Önemli olan inanmak, azmetmek. İnanç öyle bir şey ki, atalarımızın söylediği gibi 'tekeden bile süt çıkarır'" diyen Başbakan Erdoğan, enflasyonu üç haneli oranlardan tek haneli oranlara düşürdüklerini belirtti. Erdoğan, "Tek haneli oranlardan daha aşağılara düşürmek çok daha zordur" şeklinde konuştu.

Dünyanın neresine giderse gitsin orada başarılı Türk adamları gördüğünü ifade eden Başbakan Erdoğan, "Biz aktif, barışçı dış politikamızda sizler için yolları açmaya, yolları temizlemeye, sınırları esnetmeye, vizeleri kaldırmaya devam edeceğiz" dedi. "Biz devlet başkanlarıyla, başbakanlarla bu vize konularını konuşurken ilk konuştuğumuz nedir biliyor musunuz?" diyen Erdoğan, burada ilk önce işadamlarının vize muafiyetinin kaldırılmasının konuşulduğunu kaydetti. Başbakan Erdoğan ayrıca, küçük büyük demeden işadamları için ülkeler ziyaret etmeye devam edeceklerini söyledi.

"ANAYASA, İŞADAMLARIYLA AYNI HEYECANI TAŞIMALI"

Başbakan Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarına gönderme yaptığı konuşmasında, anayasanın ve yasaların işadamlarıyla birlikte 2023 heyecanını taşıması gerektiğini ifade etti. Daha önce de söylediği gibi demokrasinin kesintiye uğradığı dönemlerde ekonomik krizlerin hemen arkasından geldiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Statükoyu desteklemeye devam edenler oluyor. Ama kendileri dışındaki işadamlarını görmediler, görmek istemediler. Birileri ceplerini doldururken, milletin çoğunluğu krizlerin faturasını ödemek zorunda bırakıldı. Artık böyle bir Türkiye'yi geride bıraktık, böyle bir Türkiye artık düşünülemiyor" diye konuştu.

Teşvikte ihracatı, özellikle de stratejik yatırımlardaki ihracatı önemsediklerini belirten Başbakan Erdoğan, daha büyük teşviklerle işadamlarının yanında olmayı sürdüreceklerini ifade etti. Anayasa ve yasaların bütün millet için olduğu kadar işadamları için de önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, bütün engellemelere, bütün yavaşlatmalara rağmen ihtiyaç duyulan yasaları çıkardıklarını kaydetti. "Yargıyı bağımlılıktan kurtarıp, bağımsız, tarafsız noktaya taşıdık" diyen Erdoğan, anayasa konusunda ise halen sıkıntılar olduğunu belirtti. "Böyle bir anayasa Türkiye'nin hedefleriyle, vizyonlarıyla maalesef aynı yöne bakmıyor" diyen Erdoğan, "Şu anda son derece kapsamlı, kapsayıcı, ilgili tüm tarafların katılımıyla özgürlükçü, sivil bir anayasanın yapımı için çalışmalar heyecanla devam ediyor" dedi. "Biz milletimize söz verdik, dolayısıyla masadan kalkan taraf biz olmayacağız" diyen Başbakan Erdoğan, "Ama biz millete de bir dayatma yapılmasına da asla göz yummayız" diye konuştu.

"O DAĞI NİYE BIRAKTIN, ORADA KALSAYDIN"

Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun anayasa yapım sürecinde yavaş yavaş bir 'mızıkçılık' sinyalini vermeye başladığını söyleyerek, muhalefetten ve CHP Milletvekili Kamer Genç'ten gelen 'Kavgaysa kavga, silahlı mücadeleyse silahlı mücadele' şeklindeki açıklamalara sert tepki gösterdi. Erdoğan, "Bazıları çıkıyor, 'silahla biz şunu yaparız' diyor. Madem sen silahla Ankara'ya parlamentoya gelecektin, o dağı niye bıraktın, orada kalsaydın" dedi.

Başbakan Erdoğan ayrıca, OHAL dönemlerinin geride kaldığını söyleyerek, "Bir kere eski OHAL'dir. Yani eskiye dönüş olmaz ve olmayacak. Anayasa üzerinden 12 Eylül etkilerinin kalkmasını isteyenlerin, 27 Mayıs özlemi ve hasreti içinde olmalarını kusura bakmasınlar biz kabul edemeyiz, millet de kabul edemez. Biz 1961, 1982 değil, 2023 anayasası yapmak istiyoruz" diye konuştu.

Öte yandan AK Parti MKYK toplantısı Genel Başkan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti merkezinde toplandı. Toplantıya karadut suyu ile gelen MKYK üyesi Kürşat Tüzmen, kendisinin de görev yaptığı fabrikanın ürünlerini getirdiğini belirterek, "Japonya'ya ihraç ediyoruz. Karadut yeni çıktı. Hemen sıktırdık. Karadutla besleyeceğiz. Böylelikle MKYK daha sağlıklı ve güzel kararlar alacak." dedi.



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,533 µs