En Sıcak Konular

'2023'e bu anayasa ile yürünemez'

28 Mayıs 2012 11:55 tsi
'2023'e bu anayasa ile yürünemez' "Millete söz verdik. Masadan kalkan taraf olmayacağız. Ama dayatma yapılmasına göz yummayacağız."

Başbakan Erdoğan, ihracat şampiyonlarının ödüllendirildiği törende konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

2023 hedefi olarak 500 milyar dolar koymuştuk, TİM de bu hedefi benimsedi. Bu bireysel mesele değil. 2002 yılında toplam ihracatımız 36 milyar dolardı, 2011'de 135 milyar dolara ulaştık dünyadaki krize rağmen. Bu bizim için milli bir meseledir. Dokuz senede ihracat yaklaşık 4 kat arttı. Türkiye'yi yılda ortalama yüzde 5 büyüttük. Milli gelir 3.3 kat arttı. Önümüzdeki 11 sene boyunca aynı hızla devam edeceğiz. İnanç tekeden bile çıkartır. Önemli olan özgüven sahibi olmak.

Enflasyon oranları 3 ve 2 haneli oranlardan tek haneli oranlara indirmek zordur. Ama indikten sonra aşağılara çekmek daha da zor. Yeni mecralar, yeni usuller ve yeni yöntemler bulmak gerekiyor. Kendimizi sürekli güncellemeye mecburuz. Aktif ve barışçı dış politikamızla iş adamları için sınırları esnetmeye ve vizeleri kaldırmaya devam edeceğiz.

İşadamalarının tek başına çabaları başarı için yeterli olmuyor. Bürokrasinin, işadamlarının hızına ayak uydurması gerekiyor. Yasa ve yasama uygun ruha bürünmeli. Her alanda reformlar gerçekleştirdik. Ekonomi için sanayici, tüccar için son derece önemli olan istikrar ve güven ortamı sağlam zemin üzerinde yeniden inşa ettik.

İstikrarı hedef alan her ne tehdit varsa korkmadan ve yılmadan cesaretle üzerine gittik. İstikrar, güven çok önemlidir. Bu iki unsurun bozulmaması için büyük hassasiyetle yürüyoruz. İstikrar varsa uluslararası sermaye buraya gelir. Para civa gibidir, uygun bulduğu ülkeye akar.

Son açıkladığımız teşvik uygulaması büyüyen Türkiye'nin teşvik uygulamasıdır. Türkiye büyüdükçe teşviklerimizi büyütüyoruz. Stratejik alanlara artık daha fazla destek veriyoruz.

Yargıyı bağımlılıktan kurtarıp bağımsızlığa kavuşturuyoruz. 2023 yılına böyle bir Anayasa ile yürünemez. Yeni bir Anayasa için 12 Haziran seçimleri akşamında çalışma başlattık. Millete söz verdik. Masadan kalkan taraf olmayacağız. Ama dayatma yapılmasına göz yummayacağız. Eski hal muhaldir yani eskiye dönüş olmayacaktır.

Gerçekleştirdiğimiz zihin devrimini Türkiye'yi kucaklayan bir heyecan haline getireceğiz.



Bu haber 746 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,666 µs