En Sıcak Konular

Bahçeli: Yarının geleceği ülkücüler

28 Mayıs 2012 10:10 tsi
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türklüğün umudunun, Türk milletinin aydınlık geleceğinin milliyetçi-ülkücü hareket olduğunu ifade etti...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türklüğün umudunun, Türk milletinin aydınlık geleceğinin milliyetçi-ülkücü hareket olduğunu ifade ederken, "Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar bizim karşımızdadır. Bilinsin ki, aziz dava arkadaşlarım boş yere MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türklüğün umudunun, Türk milletinin aydınlık geleceğinin milliyetçi-ülkücü hareket olduğunu belirterek "Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar bizim karşımızdadır. Bilinsin ki, aziz dava arkadaşlarım boş yere şehit olmamıştır" dedi.


Bahçeli, Ülkücü Şehitleri Anma Günü'nde Kızılcahamam'da bulunan Ülkücü Şehitler anıtını ziyaret etti. Bahçeli, burada yaptığı konuşmada artık şehitlerin manevi hatıralarını geçen yıl yapımı tamamlanan bu anıtta paylaşacaklarını ifade ederek, "Bu anıtın yaşaması ve sonsuzluğa uzanması biliniz ki hepimizin boynunun borcu ve vefamızın bir gereğidir. Bu Anıt ülkücünün gönlünde eşsiz bir yer edinecek ve sönmeyecek ulvi bir meşale gibi yarınları aydınlatacaktır. İnancım, beklentim ve isteğim budur" dedi.
Bahçeli konuşmasında, Şair Mithat Cemal Kuntay'ın "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizelerini anımsatırken, ülkücü hareketin de böyle yüksek bir iradenin ve kararlılığın temsilcisi ve emsalsiz tarafı olarak tarihe geçtiğini belirtti. Ülkücülerin bir davanın, şuurla benimsenmiş bir ülkünün, tutkuyla sahiplenilmiş bir iddianın yaşaması ve yaşatılması için candan ve serden vazgeçmeyi göze alan insanlık mucizeleri olduğunu ifade eden Bahçeli, "Toprağı vatan yapan şehit kanı, aynısıyla bir fikri kutsal dava haline getirmiştir. Diyebiliriz ki, uğruna feda edilen bedenlerle ülkücülük destanlaşmış ve bu yolla vatanın nabız atışı hamd olsun ki azalmamış, kesilmemiş ve zayıflamamıştır" dedi.

-"ÜLKÜCÜLER SEVDİKLERİNDEN RASLANTI ÜZERİNE AYRILMADI..."-

Ülkücülerin kurşuna, bombaya, tuzağa ve türlü saldırılara teslim olmadıklarını, yollarından dönmediklerini, şöhret, servet ve kudret peşinde koşmadıklarını söyleyen MHP Lideri, "Ülkücülüğü tertemiz vicdanlarında yükseltenler, Türk-İslam ülküsünün yolunu kanıyla çizenler bizim ilhamımız ve gurur kaynağımızdır. İslam'ın bu çağdaki sancaktarı ülkücülerdir. Türklüğün umudu, Türk milletinin aydınlık geleceği milliyetçi-ülkücü harekettir. Zulme tapanlar, adaleti tepeleyenler, bölünmeyi dileyenler, ayrılmak için el ovuşturanlar, dağılmak için fırsat kollayanlar bizim karşımızdadır. Bilinsin ki, aziz dava arkadaşlarım boş yere şehit olmamıştır. Öylesine toprağın koynuna girmemişler, analarından, babalarından, nişanlılarından, eşlerinden ve çocuklarından rastlantı üzerine ayrılmamışlardır. Onlar aldıkları emaneti yere düşürmemiş ve leke sürdürmemişlerdir. Emin olunsun ki, biz de bu kutsal mirası yağmalatmayacağız ve çekilen acıların, verilen mücadelelerin heba olmadığını merak edenlere ısrarla göstereceğiz" diye konuştu.

-"EN SAMİMİ DİLEĞİM; ÜLKÜCÜLERİN MİLLET SEVGİSİNDEN HERKES ÜZERİNE DÜŞENİ ALSIN"-

Bir faninin kendini manada nasıl aştığını anlamak, ülküsünü milletiyle buluşturmak için nasıl çaba sarfettiğini görmek ve "fitnenin kuşatmasını yarmak" için ne denli gayret gösterdiğini fark etmek için ülkücünün hayatına bakmanın yeterli olacağını belirten Bahçeli, "Milletimizin sahip olduğu, bütün milli ve manevi değerlerinin tahrip edildiği, yozlaşma ve çürümenin alabildiğine tırmandığı günümüzde, aziz dava şehitlerimizin yüksek erdem ve ahlakına her zamankinden daha çok ihtiyacımız olduğu açıktır" dedi.
Ülkücülerin millet sevgisinden ve sorumluluk bilincinden, bugün de herkesin kendi payına düşeni almasının en samimi dileği olduğunu ifade eden Bahçeli, "Bununla da yetinmeyerek gelecek nesillere bir Türk destanı olarak intikal ettirilmesi, bir ülkü bayrağı olarak devredilmesi içten temennimdir" diye konuştu.
Bahçeli, şehitler ile Alparslan Türkeş ve Gün Sazak'ı anarken, Allah'tan rahmet diledi. 

Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,721 µs