En Sıcak Konular

'Yardım et, Esad’ı devirelim'

28 Mayıs 2012 10:05 tsi
'Yardım et, Esad’ı devirelim' Obama, Esad yönetiminin istifaya zorlanması için Putin’i ikna etmeye çalışıyor

ABD Başkanı Barack Obama’nın Suriye’de Yemen modelinin uygulanabilmesi için Rusya’yı destek vermeye iknaya çalıştığı belirtildi.

New York Times Gazetesi’nin adını açıklamayan Amerikan yönetimi yetkililerine dayanarak verdiği habere göre Obama, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın, Yemen’de olduğu gibi devlet başkanlığını bırakmasını, ancak yönetimde rejimden bazı kişilerin kalmasını planlıyor.

RUSLAR SOĞUK BAKMIYOR

Obama’nın bu planını geçen hafta Camp David’de yapılan G-8 Zirvesi’nde, Suriye’nin müttefiki Rusya’nın Başbakanı Dimitri Medvedev’e, Devlet Başkanı Vladimir Putin’e iletilmek üzere anlattığı ve Moskova yönetiminin de plana soğuk bakmadığı belirtildi. Üst düzey bir Amerikalı yetkili, zirvede Medvedev’in, yönetim değişikliğine kötü örnek olarak Mısır’da devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek’in “kafese konulması”nı gösterdiğini anlattı.

‘PLANI GÖRÜŞECEKLER’

Medvedev’in Yemen modelini reddetmemesiyle birlikte bu plana Rusya’nın destek verip vermemesi kararının Obama’nın gelecek ay bir araya gelmeyi planladığı Putin’e bağlı olduğu vurgulandı. New York Times, Obama’nın Ulusal Güvenlik Danışmanı Tom Donilon’un planı üç hafta önceki Moskova ziyareti sırasında Putin’e sunduğunu da yazdı. ABD’nin Rusya’ya, Esad sonrası dönemde Suriye’deki etkisini sürdürmesine imkân tanınacağını bildirdiği de kaydedildi.

ANNAN SURİYE’DE

Diğer yandan Suriye rejimi, Humus’un Hule İlçesi’nde onlarcası çocuk yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğü katliamda sorumluluğu bulunmadığını iddia etti. Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, düzenlediği basın toplantısında, “Halkı hedef alan bu terörist katliamda, hükümetin hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı”nı söyledi. Makdisi ayrıca, Arap Birliği ve BM’nin özel Suriye temsilcisi Kofi Annan’ın Suriye’ye gideceğini duyurdu. Annan bugün Suriye’yi ziyaret edecek.

haberturk

Bu haber 1,043 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,993 µs