En Sıcak Konular

UEFA ile pazarlık sürüyor

28 Mayıs 2012 08:51 tsi
TFF Başkan Yardımcısı Özerten'in, "Bu sezon lig temizdi. Fenerbahçe ikinci oldu. Ön elemeye niye gitmesin" açıklaması yankı uyandırdı...

Fenerbahçe'nin yeni sezonda Şampiyonlar Ligi'ne katılıp katılmayacağı konusu gündemden düşmüyor. Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Ufuk Özerten'in Bugün'e yaptığı "Bu sezon lig tertemizdi. Fenerbahçe de ikinci oldu. Ön elemeye niye gitmesin? Ancak son kararı UEFA verecek" açıklaması büyük ses getirdi.
 
Sarı-Lacivertli yönetici Ömer Temelli, zaten geçen sezon Devler Ligi'ne katılmamalarının yanlış olduğunu ifade ederek, "İnşalllah Ufuk Özerten'in söyledikleri doğrudur. Avrupa'ya gidip gitmeme konusunda hala UEFA ile pazarlıklar sürüyor. Bunu çok iyi biliyorum. Umarım sonunda bu sene Avrupa'da mücadele ederiz" dedi.
 
Temelli, Özerten'in açıklamalarını umutla karşılasa da Galatasaray, Trabzon ve Bursa cephesinden farklı sesler yükseldi.
 
KENDİNİ BAĞLAR
 
Galatasaray İkinci Başkanı Refik Arkan, "Her kurumun yapmış olduğu açıklama kendini bağlar. Federasyon'daki yöneticinin açıklaması ileride hem kendisini hem de Federasyon’u bağlar. Bizim bu konudaki duruşumuz belli. Eğer ülkeye zarar verecek bir durum olursa o zaman konuşacağız" dedi.
 
TFF'Yİ İYİ YÖNETSİN
 
Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar, "Sayın Ufuk Özerten'e tavsiyem Futbol Federasyonu'nu iyi yönetsin. Bu sezonun temiz olduğunu herkes gibi biz de çok iyi biliyoruz. Burada bir sıkıntı yok. Biz geçen seneki haklarımızı arıyoruz. Onun geri verilmesi içinmücadele ediyoruz. Bakalım UEFA ne yapacak? Bunu hep beraber göreceğiz" diye konuştu.
 
ERKEN BİR AÇIKLAMA
 
Bursaspor yöneticisi Öztürk Yazıcı ise "TFF'nin bağlı bulunduğu kararlarını uygulamak zorunda olduğu üst kuruluş var. O da UEFA. Ay sonuna kadar karar vereceğini deklare etti. Kararını uygulamak zorunda olduğumuz UEFA'nın da kararı henüz çıkmadı. TFF'nin bu açıklamaları erken. Şu ana kadar duruşumuzun, sözlerimizin arkasındayız. UEFA'nın kararları çıksın. TFF geçen sezon da Avrupa'da oynamak için Fenerbahçe'ye yeterlilik vermişti, sonra kaldırdı. Hâlâ tartışılıyor. UEFA mı TFF mi bunu kaldırdı? Galatasaray'ın da bir çıkışı var. Ne şekilde müeyyide uygulayacaksa bu konuda herhangi bir şekilde kabahati olmayan kulube yansımaması lazım" ifadelerini kullandı.
 
bugün




 

Bu haber 548 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,226 µs